Fernisering i Aalbæk Turist-Info ….

Fernisering i Aalbæk Turist-Info ….

3. juli 2015 - kl. 15:46 - af

…. med ”Hav – Strand og Ålbæk havn”.

Søndag 5. juli, kl. 11-14, har Aalbæk Turist-Info fernisering med udstilling på Sdr. Havnevej. Her er alle velkommen til at kigge ind for at se den første af sommeren tema-udstillinger, samt hvad turistkontoret kan byde på.

Udstillingslokalerne har temaet ”Hav – Strand og Ålbæk havn”. Det skal ses som en hyldest til havet, stranden i og omkring Ålbæk, og ikke mindst til den nyrenoverede lystbådehavn i Ålbæk.

Flere kendte kunstnere fra lokalområderne i Vendsyssel har i den anledning malet, designet og bearbejdet spændende unikke kunstværker til udstillingen.

Forfatter Lean Waage Beck Ålbæk har designet og syet fire maritime sæt i patchwork bestående af tæppe og pude, med tilhørende lampe til lystsejlerne eller til sommerhusene. De sjældne maritime stoffer er fra USA, hvor de ikke længere bliver produceret, hvilket betyder at hvert sæt er unikt.

Der er strand, hav og havnemalerier i akvarel og oliemaling udført af multi kunstneren “Ras” der foruden sine olie og akryl malerier, er kendt for sine håndmalede porcelæns-smykker og lamper.  Ras har i over fyrre år boet på sit fødehjem “Riskjær” midt i Nordjyllands skønneste natur, havet, stranden, skoven og de vidtstrakte marker og bakker, som giver hende inspirationen til de forskellige kunstarter, hun beskæftiger sig med.

De keramiske kunstværker i en spændende blanding af ler og kobber i Raku, er udført af Nordjyske Anette Rønn, som bl.a. er kendt for sine finurlige fyrfadslys i “kobber look” udformet som flæskesvær og spændende krukker i forskellige udformninger. Anette Rønn er ligeledes meget populær i Norge, hvor hun, foruden fra naturen i Nordjylland, henter sine unikke farve inspirationer fra havet og bjergene.

Inge Nielsen udstiller sine fine akvareller af smukke balletdanserinder på stranden. Inge Nielsen er især kendt for sine akvareller af den Nordjyske naturs vilde blomster i et drømmende slør af mosekone bryg.

Ulla Gjelstrup fra Skagen udstiller malerier inspireret af de to have der mødes på Grenen i skønne blå grønne farver, der ender som et elverslør på stranden og med en nysgerrig lille sæl, der dukker op imellem bølgerne ved den jyske strand.     

Annette Larsen, glaskunstner, er født og opvokset i Ålbæk og bor til dagligt i Strandby med sin familie. Har gennem flere år lavet glas fra eget værksted. Hun finder sin inspiration i den omkringliggende natur, såsom fisk, skibe og huse. Hun elsker at arbejde med klare farver. Har udstillet gennem flere år på Galleri Gyllegården, Det bette Ølhus og i Aalbæk ny Turistinformation.

Ruth Esbjørn, maler, har altid beskæftiget og interesseret sig for kunst og kreativitet. I dag er det malerierne der fylder hendes fritid. Hun har malet olie akryl maling på lærred i mange år og dygtig gjort sig hos kunstneren Liselotte Dyhrberg. Hun lader sig inspirere af naturen, stemninger og fantasien. Motiverne er meget forskellige, da hun ikke ønsker at bliver begrænset af en bestemt retning.

Aino Helsinghof er uddannet keramiker og har gennem flere år arbejdet med keramik. Nu er tiden en anden og malerierne vinder indpas. Hun elsker at bygge sine malerier op med farver og struktur. Ud over at male, designer Aino også smykker. Hun sælger sine varer fra egen butik ”Dot keramik” ved Nielstrup.

Liv Ørsted er født og opvokset i Norge, hvor hun startede med at arbejde ved Norsk TV. Derefter har hun igennem 15 år haft egen forretning, hvor hun har syet og vævet. Liv er grundlæggende en meget alsidig kreativ person. I 2004 kom hun til Danmark, hvor hun fik tid til at sætte maleriet i fokus. Hun har deltaget i malerkurser i Danmark, Spanien og i Norge. Hun er medlem af en kreativ malergruppe i Skagen, som hvert efterår udstiller på Galleri Gyllegården.

Svanhild Horst fra Norge, som tidligere har boet i Danmark, maler med akryl og anden teknik såsom akvarel og fedtstift. Har deltaget i mange sommerkurser i Danmark og kurser i Norge. Udstiller både i Danmark og Norge.

Dorthe Hansen, indehaver af Sørig Gamle Skole, udstiller keramik, og har siden 1990 haft værksted, café og butik i den gamle skole. Hendes keramik er helt unik og hun laver kopper, krus, skåle, kander, tallerkener m.m. Alt har et poetisk, enkelt og smukt udtryk, der tager udgangspunkt i naturen.

Efter udstillingen og ferniseringen, vil det samtidigt være en god anledning til at besøge den hyggelige Ålbæk Havn og stranden og nyde det smukke unikke miljø Ålbæk kan byde på.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fernisering i Aalbæk Turist-Info ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger