Kvalitetskatalog på det sociale område

Kvalitetskatalog på det sociale område

19. august 2015 - kl. 8:33 - af

Socialudvalget skal på udvalgets kommende møde onsdag den 19. august drøfte udarbejdelsen af et kvalitetskatalog på det sociale område i Frederikshavn Kommune for 2016.

Center for Social- og Sundhedsmyndighed har påbegyndt arbejdet med en revision af form og indhold af kommunens kvalitetsstandarder. Det sker i lyset af de politisk vedtagne strategier om selvhjulpethed, brug af borgerens netværk og Bedre Brug af Hjælpemidler samt velfærdsteknologi

Råudkastet koncentrerer sig i første omgang om personlig pleje og praktisk hjælp, og hvor det kun er praktisk hjælp, der indtil videre er beskrevet særskilt. Der er 3 årsager til dette. For det første, at der er tale om et råudkast for at se om denne form er den rigtige, før der udarbejdes specifikke beskrivelser for alle områder. For det andet skal der træffes beslutning om, hvor mange områder man ønsker at udarbejde beskrivelser på.

For det tredje er formen på dette kvalitetskatalog helt ny, hvilket vil sige, at der er udarbejdet en generel beskrivelse, hvor bl.a. de overordnede strategier skitseres for området, og hvilke rettigheder og pligter borgeren har i henhold til dette. Dernæst vil der være en række specifikke beskrivelser som eksempelvis på praktisk hjælp.

Social- og Sundhedsdirektøren indstiller, at Socialudvalget drøfter form, indhold og retning af kataloget, samt omfang i forhold til lovgivning, og at administrationen nedsætter en redaktionsgruppe.

For at gøre kataloget så borger- og brugerrettet som muligt er Ældreårdet blevet inddraget i udarbejdelsen af oplægget herunder hvilke retninger kataloget skal have. Ældrerådet anbefaler indstillingen generelt, men med hensyn til bilagsmaterialet konstaterer Ældrerådet, at flere af de input som rådet er kommet med, endnu ikke er med i materialet, som derfor ikke giver Socialudvalget det helt rigtige ”billede” af et kommende kvalitetskatalog. Ældrerådet ser gerne, at man arbejder med en større nytænkning af kataloget ud fra rehabiliteringstanken og mener ikke, at udkastet til ” Praktisk hjælp” indeholder nok ”elastik” set i forhold til rehabiliteringstanken.

Handicaprådet tilslutter sig form, indhold og retning af katalog, men er i tvivl om, hvor omfattende arbejdet i redaktionsgruppen vil være.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvalitetskatalog på det sociale område' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger