Sådan er reglerne for snerydning
16. januar 2016 - kl. 8:38 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Den danske vinter byder som regel på snevejr, og som bolig- eller virksomhedsejer er du forpligtet til at rydde og salte på din grund. Men hvilke regler gælder der egentlig? Få svaret her
Vinteren står for døren, og det betyder, at det er tid til at finde sneskovlen og vejsaltet frem fra gemmerne. Som boligejer og virksomhedsejer er du nemlig ifølge loven forpligtet til at følge en række regler for snerydning. Ellers risikerer du at skulle af med en bøde eller i værste fald betale en erstatning, hvis nogen kommer til skade på din grund.
– Reglerne er indrettet sådan, at alle grundejere skal rydde sne på fortove og trapper, som grænser op til offentlig vej snarest efter sneen er faldet. Det vil sige, at områderne skal være ryddet for sne og saltet mellem klokken syv og klokken 22 mandag til lørdag. Om søndagen kan du sove en time længere, for her skal der være ryddet mellem klokken otte og klokken 22, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen
Reglerne for snerydning for virksomheder er en del skrappere end dem, der gælder for privatpersoner. Ifølge loven er arbejdsgiveren forpligtet til at rydde sne og salte, så de ansatte kan færdes sikkert på de steder, som de bruger i forbindelse med deres arbejde.
– Reglen for virksomheder gælder uanset, hvornår medarbejderne møder og går hjem. Arbejdsgiverne kan være erstatningsansvarlige, hvis det viser sig, at en medarbejder er kommet til skade, fordi der ikke har været ryddet for sne eller saltet. Derfor er det vigtigt, at man holder ekstra øje med vejrudsigten i vintermånederne, så snevejret ikke kommer bag på en, siger Mette Møller Nielsen.
14 kommentarer til “Sådan er reglerne for snerydning” under annoncerne.
Den 21.1.kl. 15 gik jeg som turist og handlende ad Sct. Laurentiivej. Der var sneryddet ud for forretningerne, men ikke, ved indkørsler til bagvedliggende ejendomme – eller ved steder, hvor der er opsat borde/bænke, (i nærheden af en kørerlærer). Forretningerne forklarede, at de var med i handelsstandsforeningen og betalte for snerydning. Så vidt mig bekendt er det en kommunal opgave at føre tilsyn. Men det er også op til de lokale, at sørge for, at der bliver ryddet. Man vil gerne turisterne og forretningerne er rare at handle i – men det er risikabelt at komme dertil.
Der er også på Sct. Laurentiivej rigtig mange steder hvor ejerne og sommerbutikkerne ikke har ryddet fortovet de første 23 dage af det ny år.
Tøvejr idag søndag kom dem til undsætning.
Når sneen attar falder må det få konsekvenser hvis deres ligegyldighed fortsætter !!
Ellers er det ikke rimeligt overfor alle vi andre der har ryddet.
Sten Schou
Det er forfærdende, og polariserende, at du ikke anerkender at der er reelle flygtninge i menneskestrømmen gennem Europa. 2016 er barmhjertighedens år, giv det en tanke.
Venlig hilsen
Anders Jørgensen
Nu er vi hele efteråret i nyhederne, mellem indslagene fra migranternes march op gennem Europa, blevet tudet ørene fulde af ordet klimaforandringer.
Jeg tror det er kommet bag på mange, at det overhovedet var muligt, at der kunne komme sne og kulde igen.
Klimaforandringerne er heller ikke blevet nævnt med et ord siden nytår. Det får vente, til der kommer mere behagelige temperaturer.
Jeg har lige talt med Center for Teknik og Miljø, og her kunne de fortælle hvad der sker hvis man ikke rydder sit fortov for sne, og der er en der anmelder det.
Der bliver sendt en medarbejder ud til adressen for at vurdere sagen. Han/hun sender et påbud om at man skal få ryddet sneen.
Overholdes påbuddet ikke inden for den varslede tid, sørger Center for Park og Vej for at rydde sneen – for ejerens regning.
Så er du utilfreds med din nabos manglende snerydning skal du kontakte kommunen på 98455000 der omstiller dig til Center for Teknik og Miljø.
Sidste år måtte Center for Park og Vej ud ca. en håndfuld gange for at rydde sne for en grundejer – Det var i hele Frederikshavn Kommune !
MVH
Michael Egelund – Webredaktør.
Jeg har dd. talt med Karl – Erik Slynge fra Trigon Holding A/S i Frederikshavn angående snerydning omkring Hedeboskolen – dette vil iflg. Karl- Erik Slynge hurtigst muligt bragt i orden af deres faste mand i Skagen.
Nu er frosten for alvor kommet, solen er på en blå himmel,vi går en tur på de fejet fortov.Nej ikke omkring hedeboskole ,nu er der også søndag men i morgen mandag er der mange der skal med toget..Gå i god tid fortovet omkring hedeboskolen er ikke fejet for sne .God søndag
Lige en opgave for redaktøren at forfølge sagen 🙂
Det er jo også meget fint at man skal rydde så andre ikke kommer til skade, men hvad med en selv ,eller andre der kan komme til skade, fordi fortovsfliserne ligger, som om de var smidt på med en greb, hvor jeg bor ,trænger vi i høj grad til nye fliser, eller at få lagt dem om
Gælder snerydningspligten også kommunen på de offentlige veje? Må kommunen rydde sne fra offentlige veje, således at allerede ryddede for torve og indkørsler blokeres?
Trigon Holding A/S som har købt Hedeboskolen burde politi anmeldes – byens skolebørn, ældre med rollator, folk med barnevogne, m.fl er henvist til, at gå på vejen, da selv cykler ikke kan komme frem, pga. sne på begge sider af vejen. Med den trafik der rundt omkring skolen, især om morgenen hvor der er kulsort, er bare et spørgsmål om tid før der sker et uheld.
Det er altid ejeren, der skal sørge for snerydning. De, som ikke er der hele året, bør få et firma til at sørge for det.
De samme regler må gælde for deltids skagboer, således at de fastboende kan færdes sikkert i byen.
Vi oplever tit at der ikke er ryddet mange steder i Skagen, og vi er selv deltids skagboer, men er der tit året rundt.
Mvh. Orla Mosevang
Hvem ryder sne omkring den gamle hedeboskole nu hvor den er solgt.eller er det lige meget, man kan jo barer gå en anden vej til trinbrattet på fr.havnsvej