Foredrag om flygtningehjælp før og nu

Foredrag om flygtningehjælp før og nu

6. september 2016 - kl. 7:35 - af

Efter 1956-opstanden i Ungarn modtog Danmark en stor gruppe mennesker, der flygtede fra det kommunistiske styres undertrykkelse. Ungarerne var velkomne her i landet, og den humanitære organisation Dansk Flygtningehjælp blev etableret. I de følgende år tog Danmark imod mange andre grupper af flygtninge, bl.a. fra Chile, Polen, Vietnam og Balkan. Også mange individuelle flygtninge, ikke mindst afhoppere fra Østeuropa, bankede på og blev lukket ind i landet uden, at danskerne oplevede det som noget stort problem.

I dag er situationen en anden, som den er det for alle europæiske lande. Den er præget dels af langt større strømme af flygtninge, dels af flygtende mennesker, der opleves som meget forskellige fra os danskere, fx fra Afrika og Mellemøsten. Flygtningespørgsmålet er blevet et politisk ”varmt” emne.

Hans Gammeltoft-Hansen, der er tidligere ombudsmand og var formand for Dansk Flygtningehjælp i årene 1977-1984, vil i Folkeuniversitetets næste foredrag stille nogle spørgsmål: Hvordan kan (og bør) Danmark forholde sig til den nye situation? Hvad betyder de internationale konventioner og aftaler, som Danmark har indgået på området? Hvilken rolle kan (og bør) EU spille? Hvordan har den danske flygtningehjælp udviklet sig?

Foredraget, der nok også vil rumme et par svar, foregår mandag, den 12. september kl. 16.30-18.15 i Kulturhus Kappelborg.

Billet kan købes ved indgangen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om flygtningehjælp før og nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger