Skagen har fået et blomstrende og insektvenligt staudebed

Skagen har fået et blomstrende og insektvenligt staudebed

12. maj 2019 - kl. 15:50 - af

Park & Vej har i denne uge givet nyt liv til bedet mellem Trindelvej og Markvej. Dette er blot første skridt i deres nye projekt ’NaturligVIS’.

Frederikshavn Kommune ønsker at øge biodiversiteten i byen, samt give borgere og besøgende i kommunen flere blomster i det offentlige rum. ’Derfor har vi givet nyt liv til et vejbed og erstattet det med blomstrende og insektvenlige stauder’ fortæller Anne Mette Finnerup, Afdelingsleder i Park & Vej. Dette er første led i den nye driftsform, som Park & Vej vil udfolde flere steder i kommunen.

NaturligVIS skaber mere bynatur
Park & Vej arbejder med en ny driftsform, hvor de afprøver nye metoder og eksperimenterer med forskellige blomster- og græsblandinger. Det hele skal være med til at fremme en naturlig variation i naturen i byerne. De kalder projektet ’NaturligVIS’.

’I Frederikshavn Kommune vil vi gøre en ekstra indsats for at styrke variationen i naturen. Derfor vil du opleve at udvalgte parker, grønne områder og rabatter gradvist skifter udseende og får nyt indhold’ fortsætter Anne Mette Finnerup.

Det betyder, at borgere vil opleve flere blomster og mere græs i parker og rabatter. Du vil også opleve, at de nogle steder lader græsset gro, kvasbunker liggende og udgåede træer stå. Tilsammen giver det flere leve-, yngle- og skjulesteder for planter og dyr.

’Vi håber, at NaturligVIS kan skabe en mere alsidig natur og give flere naturoplevelser i eller tæt på byerne. Det bliver forhåbentlig ligesom en snebold, hvor vi først forsøger os med nogle enkelte områder og derefter lader forsøget rulle til andre grønne arealer’ afslutter Anne Mette Finnerup.

Projektet er godkendt af Teknisk Udvalg og Grønt Råd. Frederikshavn Kommune har allerede indgået et samarbejde med Knivholt Bilaug og byder andre interesserede parter velkommen.

En kommentar til “Skagen har fået et blomstrende og insektvenligt staudebed” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Skagen har fået et blomstrende og insektvenligt staudebed”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen har fået et blomstrende og insektvenligt staudebed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger