Frederikshavn Kommune skal selv overtage indsamling og håndtering af skrald

Frederikshavn Kommune skal selv overtage indsamling og håndtering af skrald

22. maj 2019 - kl. 12:14 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Ida Skov, Enhedslisten, Frederikshavn:

Det mest fornuftige for at løse problemerne med renovation i kommunen er afgjort at lade kommunen overtage opgaven og selv stå for indsamling og håndtering af skrald.

Det vil Enhedslisten foreslå ved aftenens byrådsmøde.

Flere kommuner, der har samme problemer med Remondis, affaldsselskabet, har allerede erkendt, det er den bedste løsning på opgaven med renovation.

I langt de fleste af de mange kommuner, hvor Remondis har vundet opgaven med renovation efter, den har været i licitation har der været mange problemer og det er der stadig.

Det virker helt klart som om, Remondis eller de firmaer, som Remondis har overtaget ligesom i Frederikshavn, har givet tilbud, som er for billige til at de beskrevne opgaver med renovation kan opfyldes.  

Derfor vil de private selskaber hele tiden forsøge at presse skraldefolkene til at arbejde over, hurtigere end godt for helbredet eller billigere.

Det giver helt uacceptabelt arbejdsmiljø og skraldefolkene bliver syge.

Skraldefolkene og deres fagforening har forsøgt at gøre opmærksom på deres umulige opgave med at løse opgaven med renovation inden for de rammer de får af Remondis. Det har ikke hjulpet og de har brugt det sidste middel de har – arbejdsnedlæggelse.

Det går ikke i længden, vi får en utilfredsstillende renovation for borgeren.  Firmaer kan ikke køre med underskud i længden. Remondis har da også måttet  opsige deres kontrakter i flere kommuner, pludselige og uberettiget.

Det giver en masse ulemper for borgerne og for de kommunale affaldsselskaber, der må stå på hovedet for at afbøde de værste ulemper ved at skraldet hober sig op.

Alt peger på, at det eneste fornuftige vil være at kommunen selv overtager opgaven med renovering.

Vi må se i øjnene at der nok skal investeres i materialer eller timer for at få en tilfredsstillende renovation, hvor der både tages hensyn til borgernes behov for god skraldeindsamling, skraldefolkenes arbejdsmiljø og til den mest miljø-og klimamæssige måde at håndtere affald på.

 

2 kommentarer til “Frederikshavn Kommune skal selv overtage indsamling og håndtering af skrald” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Frederikshavn Kommune skal selv overtage indsamling og håndtering af skrald”

  • Poul-Erik Andersen Ålbæk

    Doris, du skriver om så lidt. Jeg syntes ikke det er lidt. Et firma, som er med til at slide deres medarbejder op med konstant overarbejde og dårligt arbejdsmiljø, som ikke vil forhandle og dermed tager borgerne som gidsler.
    Derfor må vi se på alternative løsninger, det kunne være ved at kommunen overtog forpligtigelserne, privatiseringer er ikke altid den bedste løsning.

  • Doris Nielsen

    Det er utrolig at der kan blive så meget røre i det om så lidt

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune skal selv overtage indsamling og håndtering af skrald' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger