Stort orienteringsstævne vel overstået

Privatfoto.

Stort orienteringsstævne vel overstået

17. juli 2019 - kl. 12:23 - af

Nogle begivenheder i vores by går mere ubemærket hen end andre.

Her i den netop overståede weekend (12. – 14. juli) har SkawDysten2019 fundet sted.

SkawDysten er et orienteringsstævne, som finder sted hvert andet år i juli måned i Skagen. Det blev startet af Skagen Orienteringsklub tilbage i 1984,erne. I dag er SkawDysten et samarbejde mellem nu Skagen OK og Motion samt Skive AMOk.

Et orienteringsstævne kræver megen planlægning og forarbejde, og der er vel omkring 50 hjælpere for at få tingene til at fungerer.

Et orienteringsløb har baner af forskellig sværhedsgrad og længde, så man kan vælge den bane, der passer til en. Løberne starter enkeltvis, og de registreres elektronisk på de poster, som de skal finde frem til. Når løberne kommer i mål, får man en liste over ens tider -ikke blot den totale tid, men også tiden fra post til post. Denne liste giver anledning til mange sjove bemærkninger løberne imellem.

Orienteringsløb er en fantastisk måde at komme ud i naturen på.

Fredag formiddag var der et mindre o-løb for MTB, mens der fredag aften var by sprint med udgangspunkt fra ”Vippefyret”, hvor der var 485 løbere.

Lørdag og søndag var der o-løb på Kirkemilen, hvor der hver af dagene deltog ca. 640 løbere. Ligeledes var der børnebaner for de yngste, hvor der deltog 135 børn.

Der var deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Schweiz og Tjekkiet, og da deltagerne ofte har ledsager og børn med, var det en helt pæn skare, der var i Skagen i denne weekend.

Nogle bor på stævnecentret på Skagen skolen, mens andre selv finder overnatningsmuligheder. Nogle af deltagerne drager videre til andre orienteringsstævner, og andre benytter muligheden for en ferie i Skagen.

Det deltagerne er glade for, er mangfoldigheden i Skagen.  Der er en fantastisk natur lige ”uden for døren”, der er kultur, der er musik, der er stemning. Kort sagt, man kan vælge fra hele paletten.

Planlægningen for SkawDysten 2021 starter til efteråret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort orienteringsstævne vel overstået' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger