Energirenovering bliver ved snakken

Foto: Home.

Energirenovering bliver ved snakken

25. september 2019 - kl. 9:16 - af

Kun hver 9. boligejer sÌtter handling bag grøn ansigtsløftning, viser undersøgelse.

Mere end to ud af tre boligejere siger ifølge Bolius’ boligejeranalyse, at de er interesserede i at energiforbedre deres bolig. Men når det kommer til i praksis at give boligen en grøn ansigtsløftning, så er det kun hver niende boligejer, der i en ny spørgeundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri svarer, at de enten har energirenoveret eller forventer at gøre det.

”Vi snakker om at spare på energien og gøre noget godt for jordkloden, og her er det jo oplagt at starte med os selv hjemme i privaten. Men når det kommer til stykket, så siger vi et, og gør noget andet. I praksis er det ofte sådan, at et nyt samtalekøkken eller rejsen til Thailand prioriteres højere end hulmursisolering og udskiftning af varmeanlæg,” siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen i en pressemeddelelse.

Ifølge ejendomsmÌglerkÌden Home og Realkredit Danmark kan der ogsü ligge en manglende erkendelse bag de fü energiforbedringer.

’Kun’ 13 % af boligejerne ansĂĽ deres bolig som ’energimĂŚssig dĂĽrlig’, har en anden undersøgelse tidligere vist. Til sammenligning var godt 40 % af energimĂŚrkerne pĂĽ parcelhuse i de lave ende – enten i kategorien E, F eller G.

”Langt hovedparten mener, at deres bolig enten er ’meget godt isoleret’ eller ’godt isoleret’ – det svarede næsten 60 % af danskerne,” fortæller Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

BĂĽde Home og Realkredit Danmark konstaterer dog en stigende opmĂŚrksomhed pĂĽ boligens energiforbrug og CO2-aftryk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Energirenovering bliver ved snakken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger