Så skete det!

Så skete det!

9. oktober 2019 - kl. 10:04 - af

Da Skagen vartegn den 15. juli blev afsløret i rundkørslen ved Senius, var byens borgmester en af talerne. Birgit Hansen lavede efter hendes tale en lille hurtig afstemning om de grimme fyrretræer skulle fjernes fra rundkørslen, og mere end 90% af de fremmødte var med på den.

I går blev de delvist døde fyrretræer så fjernet, og rundkørslen ser både bedre ud og er blevet mere overskuelig.

Det var en tilfreds Borgmester avisen talte med i dag: “Jeg lovede de fremmødte at kontakte vejdirektoratet, der står for rundkørslen. Heldigvis var de med på ideen, og i går blev fyrretræerne så fjernet, og jeg er superglad for at det flotte vartegn nu kommer endnu mere til sin ret”. 

14 kommentarer til “Så skete det!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Så skete det!”

 • John Nebbelunde

  Kære Henrik Schwartz,
  Ja, du har fuldkommen ret, vi har nok alle en lille kunstnerspire i os, selv har jeg da malet et portræt, der ble ganske vellykket, men helst er det sort og hvid tegning jeg foretrækker, men det kniber nok med tid for mig som for alle andre i dagens Danmark, – udviklingen har fart på.

  Og så vil jeg da sige som Sten Schou, at kommunen kunne godt vise lidt mere af deres grønne vilje, ved at have plantet blomster af forskellig art i rundkørslen og ellers hvor de kan komme til det, under parolen ”Red Bierne” marehalm har vi da nok af heroppe.

  Har nogen egentlig tænkt over, at dersom en uagtsom køretræt billist fokuserer for meget på omdiskuterede byvåben, for så glemme sin vigepligt?

  Ingen af os har patent på hvad der er rigtigt og forkert og jeg melder mig i debatten, vil jeg helst have et alternativt forslag med.

  Mvh. John

 • Jette Rasmussen

  Til John Neppelunde:
  Vi/ man kunne både læse og skrive og havde en historie også inden mobilen blev opfundet.

 • Henrik schwartz

  … Men i virkeligheden var det jo bare ”skrot” – noget som enhver maskinarbejderlærling kunne have klaret med en skærebrænder og et svejseanlæg….
  Jeps, og enhver med adgang til lidt maling og en pensel ku’ ha’ malet Guernica, Mona Lisa eller nogen solsikker….

  Hvorfor har de så ikke bare gjort det?
  Det ville jo være penge lige ned i foret..

  Mvh
  Henrik

 • John Nebbelunde

  Jeg er på ingen måde i det negative hjørne, når der sker nye tiltag her i Skagen, for da ville det jo bare være ”brok”- det har ingen interesse.

  Alle husker vel Robert Jacobsen (store Robert) med de fantastiske jernfigurer, han begyndte i det små, men så var der nogle der mente det måske var ”kunst” og straks var der mange byråd der lagde sig på maven for ham og han fik derfor mulighed for at svinge sig op til noget større og vildere…
  Store Robert kom på alles læber og ingen kunne få armene ned, han tjente godt på denne popularitet.

  Men i virkeligheden var det jo bare ”skrot” – noget som enhver maskinarbejderlærling kunne have klaret med en skærebrænder og et svejseanlæg?

  Men der gik ”snob” i det og det samme er ved at ske her i Skagen (Jette Rasmussen?)
  Jeg anså Robert’s ting som Skrot og ragelse, meningerne om hans kunst delte landet dengang og jeg er sikker på, at vi også er stærkt delte her i Skagen vedrørende byvåbnet i vores rundkørsel

  Der er mange gode tømrerfirmaer her i Skagen, der fx har lavet flere ”Stakit-låge-stolper” som er ganske flotte, med udskæringer og siden malet. – Et sådan firme kunne man jo ha’ fået til at lave lignende med et flot skilt imellem hvor der står, ”Velkommen til Skagen” samt med et malet billede af Byvåbnet iden ene side, Opstillet just før man kører ind i rundkørselen i højre side af vejen, – det samme i modsatte side, hvor der bør stå ”På gensyn”

  Det er som om Djøfferne i Fr.havn går i for små sko, det ses tydeligt ved de underlige Kaj-pullerter, ved Petanquebanen på Skolemarken… Hvor der burde være ”Parkbænke”

  Jeg er helt klar over, at jeg aldrig bliver ”slyngven” med Birgit S Hansen, efter dette skriv, da jeg tilhører den blå fløj, men jeg har dog trods alt oplevet en vis karisma fra hendes side…

  Tilbage står, – hvornår og hvordan kom Skawboerne.til en viden om Skt Laurentius, thi dette skete for mange mange år siden, der var jo hverken post eller mobilos dengang?.

  Til sidst en tak til Ole Fritz Pedersen for hans afskrift af Vikipedia he he

  MVH. John nebbelunde
  humorist, så længe min gud vil 😉

  .

 • Jette Rasmussen

  Vores gamle byvåben kommer nu rigtig til sin ret ved indkørslen til Skagen.
  En tak til Borgmesteren, at hun lytter skawboerne, det gør hun faktisk tit. Tak for det.
  At nogen ikke forstår hverken tekst eller hvad byvåbenet symboliserer, det har Ole Fritz Pedersen beskrevet så det er til at forstå.
  Jeg er stolt at vores by, samt byvåbenet det hører nemlig sammen.

 • Jeg troede ikke en “grøn” kommune som Frederikshavn fældede træer.
  Nu frigives der endnu mere CO2 til atmosfæren.
  Kan man kalde det økofascisme?

 • Ole Fritz Pedersen

  Historien om Skagens Byvåben kan bl.a læses på:
  https://www.toppenafdanmark.dk/toppen-af-danmark/se-oplev/skagens-byvaben-gdk1111743

  Heraf fremgår det:

  “Skagen fik sit byvåben i 1535.

  Skagens byvåben består af en rist foroven og en fisk nedenunder samt Skagen købstads motto “Vort håb til Gud alene” (Voris Hob Thill Gudt Allen).

  Risten forestiller den rist skytshelgenen Sct. Laurentius blev brændt på i 258 og fisken symboliserer at Skagen er en fiskerby.

  Laurentius var skatmester for Pave Sixtus ll. Men under den romerske kejser Valerians forfølgelser af de kristne,- nægtede han at udlevere kirkens skatte,- og mødte i stedet op med en skare fattige og syge, hvorfor han blev lagt på en rist og måtte lide martyrdøden.

  Sct. Laurentius var de søfarendes og de fattiges beskytter. Og næst efter apostlene regnes han for Roms vigtigste helgen.

  Mange kirker bærer hans navn,- bl.a. Den Tilsandede Kirke i Skagen, som han var skytshelgen for.

  Sct. Laurentius dag er d. 10. august.

  Skagens byvåben kan ses følgende steder: over indgangen til Skagen Rådhus, I rundkørslen ved indkørslen til Skagen samt på Krydstogtkajen.

  Tiderne har ændret sig siden 1535, men historien er værd at bevare, og vi skal nok passe på ikke at forveksle enkeltes holdning med flertallets.

 • John Nebbelunde

  PS, skylder at sige, at jeg har læst historien om ham der Sct Laurentii i Vikipedia, der påstår at denne grusomhed foregik i europa,at han blev begravet i Frankrig? men at hans hoved befinder sig i Vatikanet?
  Har svært ved at forstå sammenhængen mellem denne hændelse og Skagen…?

 • John Nebbelunde

  Lige siden jeg flyttede til Skagen i 2006, har jeg undret mig over Skagens byvåben.
  Først troede jeg det var en slags fiskeredskab, siden der var en fisk under, det virkede da også naturligt, indtil jeg hørte historien om en stakkels katolik, der blev ristet til døde på en stor grillrest…

  Den rustbunke der nu står i rundkørselen, er i mine øjne at betragte som skrot, ssom jeg betragter alt andet rustent jern.

  Skal dette nu stå som en slags advarsel om at utidige tilflyttere eller turister for den sags skyld risikerer samme skæbne som den gode Sct. Laurentii ?
  Det er sandelig en velkomst der vil noget 🙁

 • Hvad står der i varetegnet ? bogstaverne står meget tæt og kan ikke læses

 • Så skal der da ikke meget til for at gøre hende glad

 • Betty Sørensen

  Det er bare så flot . Det har vi venter på i mange år.
  Stor ros til borgmesteren.

 • Her må jeg give borgmesteren ret, bare for en gangs skyld og det sker aldrig mere, måske den dag hvor bynavnet frederikshavn bliver fjernet som en fællesbetegnelse for hele kommunen, nu når det ikke kan være anderledes. Ret skal være ret.

 • Hvem bliver mon den første der tager turen henover rundkørslen. Flade rundkørsler, uden nogen nævneværdig bevoksning, er tit udsat for “overkørsler”.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så skete det!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger