Er Det Grå Fyr flyttet?

Er Det Grå Fyr flyttet?

30. oktober 2019 - kl. 6:46 - af

Nej, Det Grå Fyr er ikke flyttet!

Det fejrer sin 161 √•rs f√łdselsdag hele dagen med gratis adgang for alle og med f√łdselsdagskage til alle der har besteget fyrt√•rnet kl. 15.00.

Hele dagen er der guider i huset, der vil fortælle om hvad man kan opleve, om Skagen Fuglestation, om Det Grå Fyrs historie og om den kommende FamilieNaturklub. Det Grå Fyrs venner er her hele dagen og det er muligt at få en snak med dem. Måske du har lyst til at blive en af vores Venner?

Vi har √•bent kl. 10.00 ‚Äď 16.00.

Det Gr√• Fyr har ligget lige der hvor det g√łr siden 1858. En halv time inden solnedgang den 1. november 1858 blev lampen i Det Gr√• Fyr t√¶ndt for f√łrste gang.

Den sandede Skagen Odde havde f√•et sit tredje fyr, der kunne hj√¶lpe de s√łfarende med at holde kursen og komme sikkert i havn.

En k√¶mpe og med sine 46 meter var det Danmarks h√łjeste. Det var det helt frem til 1960.

Fyret er tegnet af Niels Sigfred Nebelong, som var arkitekt for det Kongelige Danske Fyrvæsen. Man brugte 4 år til at bygge fyret og fyrmesterboligen, og det er funderet med 429 lærkestolper a seks meters længde. Fyret står efter 161 år klippefast og uden sætningsrevner og uden hældning.

Vel m√łdt til f√łdselsdag den 1. november.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er Det Grå Fyr flyttet?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger