27 elever fra Frederikshavn Handelsskole tilbragte tre uger i Dublin

27 elever fra Frederikshavn Handelsskole tilbragte tre uger i Dublin

7. januar 2020 - kl. 5:39 - af

At bo hos en irsk familie, gå i skole på The English Studio, være i praktik og sociale aktiviteter var på programmet, da 27 elever fra Frederikshavn Handelsskole var på studietur til Dublin i november måned.

Formålet med opholdet var at give eleverne fra handelsskolen mulighed for at forbedre deres engelsk og udvikle deres personlige og internationale kompetencer. Samtidig fik de et indgående indblik i irsk kultur og mulighed for at leve i et irsk hjem og fornemme, hvordan det er at arbejde på en irsk arbejdsplads. Som elev på Handelsskolen er der rig mulighed for at komme ud i verden, som man kan høre mere om til åbent hus torsdag den 9. januar klokken 19.00.

I Irland boede eleverne to og to hos irske værtsfamilier.
– Sammen med en ven boede jeg hos et irsk ægtepar. De var begge meget hjælpsomme og venlige, og så havde de tid til at tale med os. Vi talte bl.a. om Gaelic Football, Brexit og den irske kultur, og manden Alan fortalte om sit arbejde. At bo hos familien gav os et grundigt indblik i livet i Irland, siger Mathias Braun Rasmussen, der går i HH1A.

I de tre uger gik alle elever på The English Studio, der er Frederikshavn Handelsskoles nye samarbejdspartner i Irland.

• Vi har i de sidste ti år med stor succes sendt elever på uddannelsesophold til Brighton i England, men da midlerne til opholdet hovedsageligt kommer fra Erasmus+, der er EU´s uddannelsespulje, så vi os nødsaget til at finde et alternativ. Heldigvis var eleverne glade for undervisningen på English Studio, hvor de var niveauinddelt på hold, fortæller Lene Porsborg, der er international koordinator og tovholder for projektet.

På de enkelte hold var der ikke kun danske elever, men også elever fra fx Brasilien, Mexico, Argentina, Portugal, og Italien. Det betød, at de var nødt til at tale engelsk hele tiden.

– Efter at jeg er kommet tilbage fra Dublin, kan jeg nikke genkendende til ord og udtryk, jeg har lært på English Studio. Jeg var specielt glad for den niveauinddelte undervisning, der udfordrede mig på såvel det faglige som det personlige plan, siger Anne Jensen, der går i HH1C.

Praktikophold i irske virksomheder
Eleverne var i de to sidste uger af opholdet i praktik i forskellige irske virksomheder og butikker. Alex Stoica var i praktik i English Hour, der er en sprogskole.

• Det var en rigtig god praktikplads. De ansatte var venlige og gode til at forklare mig de opgaver, jeg skulle løse. Chefen skrev til slut en anbefaling til mig, hvori han gav udtryk for, at jeg var dygtig, og at jeg havde klaret arbejdet godt. Opholdet i Dublin har lært mig meget, og jeg vil helt klart anbefale kommende førsteårselever at tage med til Dublin næste år.”

I løbet af de tre uger deltog eleverne i flere sociale aktiviteter. De har bl.a. besøgt seværdigheder i og omkring Dublin, spillet softball, været til bowling, kørt i gokart og besøgt Croke Park Stadium, hvor der er plads til 82.500 tilskuere. Derudover var eleverne på en heldagstur til Galway and Cliffs of Moher.

Engelsklærer Steffen Elias Nielsen fortæller om fordelene ved opholdet:

At lære engelsk i de omgivelser, hvor sproget tales, er uden tvivl en stor fordel. Vi håber, at eleverne ud over at have forbedret deres sprog også har fået nogle interkulturelle kompetencer, som kan komme dem til gode i deres fremtidige jobs.

I skoleåret 2020/2021 sender Frederikshavn Handelsskole atter elever på 3-ugers uddannelsesophold i Dublin.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '27 elever fra Frederikshavn Handelsskole tilbragte tre uger i Dublin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger