Innovationselever på Handelsskolen udstillede forretningsidéer

Kurt Grøn lektor Frederikshavn Handelsskole, Tommy Lund Christensen erhvervsplaymaker Frederikshavn Kommune, Emma Frydkjær UCN og Nordjyske Bank og Nordjyske Bank, Laurits Rømer Christensen, Christina Jepsen, Julie Olesen Mølholt, Jakob Junker Jeppesen, Sidsel Schmidt Andersen iværksætterkonsulent Erhvervshus Nord og Kristoffer Sloth Mejlvang fra Nordjyske Bank.

Innovationselever på Handelsskolen udstillede forretningsidéer

11. januar 2020 - kl. 8:32 - af

14 elevgrupper fra Frederikshavn Handelsskole og den norske venskabsskole Akademiet udstillede torsdag deres virksomhedsidé for et lokalt dommerpanel. Vinderne blev MyEpi fra handelsskolen, der har brugt mange timer og aftener på projektet.

Traditionen tro blev der torsdag den 9. januar afholdt entreprenørskabsmesse på Frederikshavn Handelsskole for 2.års HHX-elever med faget Innovation og studerende fra venskabsskolen Akademiet i Oslo. De 14 elevgrupper udstillede deres virksomhedsidé, som de har arbejdet med på skolen, og som de fik vurderet af et lokalt dommerpanel bestående af Emma Frydkjær fra UCN og Nordjyske Bank, iværksætterkonsulent Sidsel Smith Andersen fra Erhvervshus Nord, Tommy Lund Christensen erhvervsplaymaker Frederikshavn Kommune og Kristoffer Sloth Mejlvang fra Nordjyske Bank.

  • Det er learning by doing at arbejde med sin egen forretningsidé og komme og udstille den i dag for nogle dommere udefra og skulle formidle sit koncept. De får trænet idégenerering, evne til at arbejde i grupper, projektudvikling og får viden om iværksætteri. De skal nok ikke være selvstændige i morgen, men det er en læring, som de kan tage med sig videre, siger Kurt Grøn, lektor på Frederikshavn Handelsskole.

Den suveræne vinder af de 14 ”virksomheder” blev MyEpi fra Frederikshavn Handelsskole, der har lavet et gennemarbejdet projekt. En fra gruppen har selv epilepsi, og det har inspireret gruppen til at udvikle prototypen på en app, som kan kobles til et smartwatch eller pulsur. Ved et epileptisk anfald stiger pulsen og nogle rytmiske bevægelser – det får appen MyEpi til at sende en besked til de pårørende med en GPS-lokation.

  • Vi har gjort vores bedste og har deltaget i nogle andre konkurrencer, som nok har givet os et forspring. Vi har også brugt mange timer og aftener uden for skolen på projektet. Vi ville gerne aflevere en gennemarbejdet forretningsplan og har derfor lagt meget tid i det, fortæller Jakob Junker Jeppesen.

De mange timer har de fem unge selv valgt at lægge i projektet.

  • Vi har selv valgt det, fordi vi brænder for det her, og gerne vil havde de oplevelser, som det giver. Vi synes, det er sjovt og har det godt med hinanden, fortæller Julie Olesen Mølholt.

Opgaven har givet mulighed for at inddrage viden også fra andre fag som Afsætning og virksomhedsøkonomi, og desuden har de unge talt med en advokat i processen.

Gruppen består af Jakob Junker Jeppesen, Christina Jepsen, Julie Olesen Mølholt, Laurits Rømer Christensen og Sofie Seedorff Sørensen.

Dagens vinderhold skal også deltage i en messe i Aalborg i weekenden, som del af det europæiske Company Programme. Her går de bedste forretningsidéer videre, og de har mulighed for at gå hele vejen til finalen i den danske Nationale Entreprenørskabsmesse.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Innovationselever på Handelsskolen udstillede forretningsidéer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger