Åbent brev til forretningsudvalget i Region Nordjylland

Åbent brev til forretningsudvalget i Region Nordjylland

27. januar 2020 - kl. 12:46 - af

I morgen er der stor sandsynlighed for at I vælger at lukke vagtlægen i Skagen. Det virker som om at Region Nordjylland ikke vil Skagen. Først lukkede man sygehuset, så akutbilen, så sparede man senge væk på rygcentret og nu lukker I vagtlægen. Det betyder borgerne i Skagen får over 40 km. til nærmeste vagtlæge. Bliver man syg udenfor de praktiserende lægers åbningstid, er man ilde stedt.

Skagen har over 8000 faste indbyggere, Danmarks største fiskerihavn, Danmarks eneste skibsværft der bygger nye skibe fra bunden, stor fiskeindustri, 1,4 millioner kommercielle overnatninger, over 40 krydstogtskibe i sæsonen, og ja over 50.000 gæster i højsæsonen – men fra marts af ingen vagtlæge. 

Det kan undre at så vigtig en beslutning som vil berøre som mange mennesker i regionen, bliver behandlet som et lukket punkt. Det virker både udemokratisk og fordækt. 

Siden i går aftes har 1778 (tal her kl. 12.38) skrevet under på at bevare vagtlægen i Skagen. Tallet vokser pt med over 100 underskrifter i timen. 

https://www.skrivunder.net/bevar_lagevagten_i_skagen?fbclid=IwAR3GA2KQ7ZVsOkdNiQFr0buATNkf1jRF3FzF0rsgXVjVGSRA0hx2pivib7c

Jeg håber inderligt at I kommer på bedre tanker inden i morgen. At lukke vagtlægen i Skagen vil få umenneskelige konsekvenser for en stor gruppe borgere i Region Nordjylland. Der må være tiltag som gør at vagtlægeordningen i Skagen kan fortsætte. 

Til slut vil jeg opfordre jer alle til at læse dette brev fra Frederikshavns Borgmester Birgit S. Hansen og formand for Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune Christina Lykke Eriksen.

https://www.skagensavis.dk/2020/01/27/aabent-brev-til-regionsraadet-og-plo.html?fbclid=IwAR20wHALF6SWeDZ27mMfhzdsuPniJpPxdkrOmmdYQVUBknUAYpzQNH5RuIE

 

Med venlig hilsen

Jens-Christian Wandt

Skagen-Ambassadør

3 kommentarer til “Åbent brev til forretningsudvalget i Region Nordjylland” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Åbent brev til forretningsudvalget i Region Nordjylland”

 • Bjarne Albertsen

  Jane Poulsen
  Jens Christian Wandt har gjort et godt og vigtig stykke arbejde for at bringe denne sag ud i medierne, hviket vi bør takke ham for.
  Retten til en læge og adgang til lægevægt har alle skagboer, gæster i Skagen, arbejdstagere i Skagen – ja alle der opholder sig i Skagen.
  I kommunen har vi gennem en årrække brugt at udnævne Skagens Ambassadører og Jens Christian Wandt er en af disse. Jeg synes vi skal være taknemlige når disse ambassedører hjælper med til at rette fokus på Skagen og skagboerne.

 • Med al, respekt, for Jens christian wandt, håber jeg da virkelig at skawboernes protester er lige så vigtig i debatten om lukning af lægevagten her i byen

  m v h
  Jane Poulsen

 • så godt skrevet Jens Christian, vil håbe at de vil stoppe deres tiltag,skønt at nogen som r merekendt, vil varetage i vores interesse. mvh lone

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent brev til forretningsudvalget i Region Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger