
Illustrationsfoto.
Enigt Børne- og Ungdomsudvalg: Folkeskole for fællesskabet
11. februar 2020 - kl. 11:54 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Vi har dialogmøde med bestyrelserne for skoler, klubber og daginstitutioner i slutningen af måneden. Op til mødet har en skolebestyrelse spurgt os: ” Hvad anser udvalget for den største udfordring på skoleområdet i Frederikshavn Kommune, og hvad er udvalgets planer for at imødegå denne udfordring?”
Vi ved godt, at der er rigtig mange udfordringer man kan tage fat på. Barndommen og ungdommen byder hver dag på forhindringer, paradokser, frustrationer og – ikke mindst – glæder, som vi i fællesskab skal dele. Derfor kunne mange emner sikkert være relevante at bringe op i forhold til dette spørgsmål. Vi har valgt at fokusere på fællesskabet i vores folkeskole: Hvordan bliver folkeskolen et relevant sted for alle?
Vi kan se en tendens over flere år: flere og flere fravælger folkeskolen. Der er givet vis gode forklaringer på den udvikling. Det ændrer imidlertid ikke ved, at vi også ser det som et tegn på, at vi kan blive mere attraktive og relevante for forældrene.
VI ved godt, at vi ikke vender skuden på en eftermiddag. Men vi vil sætte os et mål: Folkeskolen i Frederikshavn kommune skal være en folkeskole, vi er stolte af, og som man ikke fravælger.
Forældre kan have forskellige grunde til at sende deres børn på privat- og friskoler. Vi skal bare sørge for, at det ikke er pga. et aktivt fravalg af folkeskolen. Derfor skal vi være gode.
Og hvordan bliver vi så det? Det gør vi i samarbejde med forældrene, børnene og de enkelte skolers medarbejdere, ledelse og bestyrelse. Desuden er et godt og tæt samarbejde imellem alle vores institutioner en nødvendighed og en opgave, vi skal blive ved med at arbejde med. Det gør vi ved at se på ressourcetildelingen og anvendelsen af ressourcerne. Bruger vi dem bedst muligt til glæde for børnene og de unge?
Og det gør vi ved ikke mindst at have fokus på, at det enkelte barn og de enkelte forældre skal behandles ordentligt. Vi må aldrig se børn og forældre som grupper, der skal håndteres som klagende kunder i vores butik, men i stedet som gode naboer, kolleger, venner osv., som i en relativ kort periode af deres liv har berøring med vores skolesystem. I den periode skal vi lave skolen sammen med og med fokus på dem, der lige nu er i den. Når vi laver skole, skal vi lave skole i fællesskab.
Børne&Ungdomsudvalget,
Asger(V), Christina(SF), Irene(S), Helle(S), Almina(S), Erik(S) og Anders(S)
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Enigt Børne- og Ungdomsudvalg: Folkeskole for fællesskabet' til en bekendt