Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset

Foto: Frederikshavn Kommune.

Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset

26. februar 2020 - kl. 16:09 - af

Ved et lille arrangement i Byr√•dsalen p√• Frederikshavn R√•dhus, blev Bjarne Kvist (s) i dag udn√¶vnt til Ridder af Dannebrog. Borgmester Birgit Hansen overrakte Ridderkorset, der bl.a er givet for Bjarnes forel√łbige 22 √•r i byr√•dene i henholdsvis Skagen og Frederikshavn Kommuner.

Bjarne Kvist er f√łdt i 1951 i T√łll√łse. Som 22 √•rig flyttede han til Skagen, hvor han f√łrst fik job ved Skagen Skibsproviantering (k√łbmand Schultz) inden han blev postbud. Jobbet som post havde Bjarne i 35 √•r inden han i 2011 lod sig pensionere.

Bjarne  har været en del af byrådet siden valget i 1997. 12 år har han været 1. viceborgmester og 4 år 2. viceborgmester.

Bjarne Kvist er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget samt √ėkonomiudvalget.

Borgmester Birgit Hansen holdt denne tale for Bjarne Kvist:

Kære Bjarne

Det har behaget hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden af Danmark at tildele Ridderkorset til Bjarne Kvist for dennes indsats som byrådsmedlem i over 20 år.

 I tillæg hertil vil jeg også gerne, på kommunens vegne, takke for din indsats.

Snart 23 år uafbrudt i demokratiets tjeneste Рsom byrådsmedlem i Skagen Kommune og nu i vores fælles Frederikshavn Kommune.

Det fortjener du Dannebrogordenens Ridderkors for.

Jeg kan liges√• godt sige det, f√łr andre siger det:

Jamen tager socialdemokrater imod ordner? Er ordner ikke noget, man hænger på idioter? Som forfatter P. A Heiberg sagde.

Måske er man idiot, hvis man bruger over 20 år af sin tid ved siden af arbejdsliv og nu, hvor du er pensionist. Hvorfor ikke bare nyde frihed efter arbejdstid eller friheden som pensionist?

Ja fordi…og det er pr√¶cis derfor, du nu h√¶dres med en orden. Fordi du er engageret, fordi du br√¶nder for det omr√•de, vi bor i. Fordi du ikke kan lade v√¶re at mene noget, sige noget, skrive noget, blande dig. Du er drevet af social indignation og retf√¶rdighedssans. Du giver dig ikke let i en sag, hvor du har taget stilling. Men altid efter en god omgang for og i mod proces.

Det er gode egenskaber i det kommunalpolitiske arbejde.

Du har mest bev√¶get dig indenfor socialomr√•det, b√łrneomr√•det, √łkonomi og kultur.

Vi har et fantastisk demokrati, hvor der er mulighed for indflydelse. Den har du benyttet dig af. Du har stillet op, stilet dig til rådighed, taget tjansen Рmed de muligheder, der er for at præge, for at beslutte, for at være med til at udvikle, men jo også været med, når det er svært, når der skal spares, nedlægges, sammenlægges og alt det, der også er et vilkår.

Da jeg spurgte Bjarne: vil du modtage Dannebrogordenens Ridderkors? Nogle vil sp√łrge til det der med ordner og socialdemokrater. Ja der svarede du – ‚Äúja tak, det er jeg be√¶ret over, og jeg er fuldst√¶ndig ligeglad, hvad andre mener‚ÄĚ – og det er vist ganske godt indrammet, hvordan du er.

Tak til din familie, tak for lån Merete.

Bjarne: Tak for indsatsen i det kommunalpolitiske arbejde og tillykke med din orden, din hæder.

 

4 kommentarer til “Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset”

 • Marianne Bindslev

  S√• velfortjent, Bjarne. Til lykke med det hele. Politisk enig eller ej…. du har altid leveret stabilt, pr√¶cist og velovervejet…. uanset om det har v√¶ret posten eller bidrag til kommunaldemokratiet.

 • Ren√© Kibsgaard Frandsen

  Kære Bjarne

  Et stort tillykke med Ridderkorset, det har du virkelig fortjent. Du har kæmpet for det du tror på, jeg har respekt for dine værdier. Du har kæmpet i gode og dårlige tider, sammen med dine Byråds kolleger. Du har altid stået for den pæne tone i den offentlige debat, med respekt for dine modstandere, stor respekt herfra. Jeg er helt enig i de ord Birgit skriver, de rammer helt rigtigt.

 • Pernille H√łyer

  Tillykke og tak for din indsats for vores fælles kommune

 • Tillykke med den fine tilkendegivelse.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger