Verdensmålsudvalget er trukket i arbejdstøjet

Verdensmålsudvalget er trukket i arbejdstøjet

13. marts 2020 - kl. 8:07 - af

Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune dedikerer den første uge i september 2020 til FN’s Verdensmål.  Ugen kulminerer med Verdensmålsfestivalen Danmark for Målene den 4. september.  

Frederikshavn Kommunes Verdensmålsudvalg er trukket i arbejdstøjet, og på udvalgets første møde den 5. marts blev det første konkrete initiativ søsat: En Verdensmålsuge, hvor der i hele kommunen bliver sat fokus på FN’s Verdensmål. Ugen munder ud i Verdensmålsfestivalen Danmark for Målene, der handler om at omsætte verdensmålene til hverdagsmål. Festivalen finder sted i og omkring Rådhusparken i Frederikshavn fredag den 4. september, og alle har mulighed for at melde sig på banen – dagtilbud, skoler, ungdoms- og videregående uddannelser, virksomheder, butikker, restauranter, foreninger og borgere.

  • Verdensmålsudvalget er sat i verden for at omsætte FN’s Verdensmål til konkrete handlinger. Vores mission er at bringe lokal viden, erfaringer og kompetencer i spil til gavn for en bæredygtig fremtid. Med Verdensmålsugen og Danmark for Målene tilbyder vi en platform, hvor man kan skabe synlighed om, hvad vi hver især kan gøre for at leve mere bæredygtigt og købe bæredygtigt ind. Og vi inviterer ind i en ramme, der giver mulighed for at danne nye samarbejdsrelationer, fællesskaber og partnerskaber, siger Birgit S. Hansen, borgmester og Formand for Verdensmålsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Verdensmålsudvalget vil gerne involvere alle interesserede i arbejdet med bæredygtighed og opfordrer til at gå en tur i tænkeboksen den kommende tid. Verdensmålsugen er et fælles projekt, og alle, der har lyst, får mulighed for at bidrage. 

Vil man vide mere, kan man kontakte:

Bente Jochumsen, udviklings- og projektleder, Udvikling og Erhverv, Frederikshavn Kommune

Telefon 29 48 61 91

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn Kommune

Telefon 40 32 45 91

FAKTA

Verdensmålsudvalget er et såkaldt § 17 stk. 4-udvalg. Det betyder, at det er et midlertidigt politisk udvalg, som kan nedsættes til at varetage særlige opgaver, eller til at fungere som rådgivende eller forberedende udvalg for byråd, økonomudvalg eller de øvrige politiske udvalg. Navnet refererer til den paragraf i Styrelsesloven, der giver mulighed for at nedsætte sådanne udvalg.

Frederikshavn Kommunes Verdensmålsudvalg er nedsat af og refererer til Økonomiudvalget.

Verdensmålsudvalget har Energibyen og verdensmålene som fokusområder, og udvalgets opgaver er bl.a.

  • at skabe en kobling mellem kommune, borgere, uddannelse og erhvervsliv med henblik på at udbrede arbejdet med bæredygtighed i lokalsamfundet
  • at samle og koordinere kommunale initiativer vedrørende verdensmålene og bringe dem i spil i byrådet og de stående fagudvalg
  • at varetage opgaven som styregruppe for Energibyen

Du kan læse mere om Verdensmålsudvalget på kommunens hjemmeside https://frederikshavn.dk/politik/raad-og-naevn/verdensmaalsudvalget/

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Verdensmålsudvalget er trukket i arbejdstøjet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger