Frivillige skribenter søges: Skriv livshistorie for en ældre medborger

Frivillige skribenter søges: Skriv livshistorie for en ældre medborger

3. april 2020 - kl. 8:29 - af

Har du lyst til at skrive og lyst til at gøre en forskel for en ældre medborger, så kontakt projekt ”Styrk Fællesskabet”.

Midt i corona-krisen er mange ældre mere isolerede end før. Det vil Frederikhavn Kommunes projekt ”Styrk Fællesskabet” lave om på med et initiativ, der både skal inddrage borgere med lyst til at skrive, bevare livshistorier og sætte fokus på den enkelte ældre.

– Vi har igangsat en initiativ, hvor vi leder efter frivillige i alle aldre, der har lyst til at interviewe ældre om deres livshistorie og efterfølgende skrive om det. Det skal selvfølgelig være over telefonen, så vi holder afstand, men vi tror på, at det er et projekt, der vil kunne gøre en stor positiv forskel, fortæller Ulla Harriet Jensen, der er projektleder på ”Styrk Fællesskabet”.

Efterfølgende er håbet, at man kan samle alt materialet og bruge historierne i en udstilling eller måske en folder.

– Vi vil måske kunne lave en reception, hvor både fortællere og skribenter kan være med – men hvad det hele kan blive til, kan kun tiden vise, siger Ulla Harriet Jensen.

Et initiativ, der skaber samvær

Udover at resultere i en spændende materialesamling, er forhåbningen også, at det vil skabe samvær og nærvær for de ælde i en tid, der måske ikke er så nem.

– Lige nu står vi midt i en corona-tid, hvor mange ældre er mere isolerede end ellers, savner at være i kontakt med andre og at være en del af et meningsfuldt fællesskab. Telefonopkald er for mange ældre kærkommen i denne tid, siger Ulla Harriet Jensen og fortsætter:

– Derfor tror vi på, at mange ældre vil få en rigtig god oplevelse ved at fortælle fra deres egne erfaringer og oplevelser til unge i gennem en eller flere telefonsamtaler – for når man fortæller, åbner man op for en hel livstid af minder.

Samtidig håber man, at det bliver en god oplevelse for de frivillige, der har lyst til at bruge deres tid på projektet.

– Vi håber på, at der både er voksne og unge, der er friske på at gribe muligheden – og kan finde det givende og spændende at tage telefonen, lave research og interviewe en ældre medborger for derefter at nedskrive historien, slutter Ulla Harriet Jensen.

Ønsker du at deltage i projektet, kan du sende en mail til ulhj@frederikshavn.dk – skriv lidt om dig selv, hvorefter projektfolkene vil sætte dig i kontakt til en ældre mand eller kvinde, du kan ringe til. Du kan også ringe til Ulla Harriet Jensen på Mobil: 24 21 55 84, hvis du har spørgsmål.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivillige skribenter søges: Skriv livshistorie for en ældre medborger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger