Skolerne genåbner for de ældste elever på mandag

Illustrationsfoto.

Skolerne genåbner for de ældste elever på mandag

15. maj 2020 - kl. 8:27 - af

De har ventet længe, eleverne i 6.-10. klasse, og nu kan de endelig se frem til at gense deres skole, kammeraterne og lærerne. Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune åbner dørene for de ældste elever mandag den 18. maj. Det bliver dog ikke en helt almindelig hverdag, der venter dem. 

Regeringen har åbnet for, at kommunerne kan begynde at genåbne folkeskolerne for eleverne i 6.-10. klasse. Det betyder, at de ældste folkeskoleelever i Frederikshavn Kommune nu kan se frem til at gense deres skole, kammerater og lærere mandag den 18. maj. Det bliver dog ikke en helt normal dagligdag, der venter eleverne. KL har meldt retningslinjer ud for genåbningen, og på kommunens folkeskoler arbejder man i øjeblikket på højtryk for at sikre, at genåbningen bliver tryg for elever, forældre og personale.

  • Vi er lykkedes med at skabe en tryg skolestart for 0.-5. klasse. Nu bruger vi erfaringerne fra første runde til også at skabe nogle gode rammer for undervisningen i anden runde, som samtidig skal leve op til retningslinjerne fra myndighederne. Det er vigtigt, at de ældste elever og deres forældre kan være trygge ved igen at komme i skole efter mange ugers hjemmeundervisning, fortæller Anette Nedermark, skolechef i Frederikshavn Kommune.

De nye retningslinjer fra myndighederne har fokus på, at skolerne skal tage en række sundhedsmæssige hensyn i organiseringen af undervisningen for at undgå smittespredning. Det betyder bl.a. forskudte mødetidspunkter og pauser, og at der skal være mindst 1 meters afstand mellem eleverne.

En anderledes hverdag

De nye retningslinjer betyder, at elever, forældre og personale vil opleve en anderledes dagligdag, hvor alle skal fokusere mere på hygiejne og holde afstand til hinanden. Undervisningen skal som udgangspunkt foregå fysisk på skolen, men den kan også fortsat foregå uden for skolen – fx i naturen – og i nogle lektioner som fjernundervisning.

  • Vi ser meget frem til at byde de ældste elever velkommen tilbage i skole, også selv om den hverdag, de kommer tilbage til, er anderledes, end den de kender fra før coronapandemien. De kender allerede retningslinjerne for afstand og god håndhygiejne. Nu kan de igen glæde sig til at være på skolen og sammen med flere klassekammerater. Og vi vil gøre alt for, at de skal føle sig trygge, siger Anders Brandt Sørensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Eleverne kommer ikke til at have en fuld skoledag, men skal i første omgang kun i skole i 4 timer om dagen. Nogle steder bliver det nødvendigt, at eleverne møder ind lidt forskudt, for at undgå for mange elever på samme sted samtidigt.

  • De steder, hvor lokalerne har egen indgang vil det være muligt, at eleverne møder samtidig, men nogle skoler har ikke denne mulighed, og eleverne vil derfor møde lidt forskudt for at sikre ordentlige adgangsforhold og faciliteter til håndvask, fortæller Anette Nedermark.

De enkelte skoler i Frederikshavn Kommune informerer løbende elever, forældre og personale på AULA og deres respektive Facebooksider. Anette Nedermark opfordrer derfor alle, som er berørte af genåbningen, til at holde ekstra godt øje med opdateringer på disse kanaler.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolerne genåbner for de ældste elever på mandag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger