Skagen Musik- og Teaterforening genåbner koncertsæsonen

Illustrationsfoto.

Skagen Musik- og Teaterforening genåbner koncertsæsonen

23. juni 2020 - kl. 8:17 - af

Skagen Musik- og Teaterforening genåbner koncertsæsonen efter Corona med en koncertaften i Skagen kirke – onsdag den 24. juni kl. 19.30 – med den unge danske pianist, Kristian Riisager.

Kristian Riisager (f. 1996) begyndte som 7-årig på den lokale musikskole, kom via Klaverskolen Gradus i Aarhus videre til Hochschule für Musik Hanns Eisler” i Berlin, hvor han fra 2015 blev elev hos pianist og prof. Birgitta Wollenweber. Siden 2018 fortsatte studierne hos pianist Viller Valbonesi og Prof. Eldar Nebolsin.

Som 9-årig deltog Kristian Riisager i sin første klaverkonkurrence for unge og har siden opnået toppriser blandt andet ved Unge spiller Klassisk i Aarhus, Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og ved den nationale Steinway Festival, samt vinder af “Music without Limits” i Litauen og deltager ved Århus International Piano Competition.

Det er også blevet til et stort antal koncerter i ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester. De sidste par år har budt på flere turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har Kristian Riisager bl.a. optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med Kutaisi State Symphony Orchestra i Georgien med Revaz Javakhishvili som dirigent og spillet en solorecital i Musikinstrumenten Museum Berlin.

Nu kommer Kristian Riisager så til Skagen Musik- og Teaterforening og giver koncert dagen efter Sct. Hans i Skagen kirke – med et program med absolut hovedvægt på dette års fejring af 250-året for Ludwig van Beethoven.

Med programmet til denne koncert i Skagen er det netop Kristian Riisagers ønske at fokusere på en skelsættende periode i Beethovens liv: ”1802 skrev Beethoven (til sine brødre) det berømte Heiligenstadt Testamente, som reaktion på sin tiltagende døvhed. Samtidig skrev han de to fantastiske variationsværker opus 34 og opus 35 (Eroica-variationer) – to perler, som desværre spilles alt for sjældent nu til dags. Med deres utrolige kraft, skønhed og energi bliver de begyndelsen på en helt ny epoke i Beethoven virke.”

”Før disse mesterværker”, forsætter Kristian Riisager, ”vil jeg indlede koncerten med et stykke af Beethovens læremester Haydn, sonate Hob. XVI/49 i Es-dur, som fuld af humor og energi hører til blandt de mest elskede værker fra hans hånd.”

”Koncerten afslutter jeg med et af de allerstørste mesterværker i klaverlitteraturen – Beethovens klaversonate Appassionata – dette mesterværk, som Beethoven skrev et par år efter Heiligenstadt Testamentet.”

Billetsalg ved døren, som åbnes 18.45 – kr. 150,- inkl. medlemskab – kr. 75,- for medlemmer. Der kan betale med Mobilepay.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Musik- og Teaterforening genåbner koncertsæsonen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger