DanPilot bådmænd redder mand i Skagen havn

Arkivfoto.

DanPilot bådmænd redder mand i Skagen havn

3. juli 2020 - kl. 13:43 - af

Bådmændene Dan Hansen og Christian Isaksen var det helt rette sted forleden nat. I hvert fald i forhold til den mand, der havde taget turen i havnebassinet i Skagen med sin knallert.

Den 1. juli kl. 02.20 var Christian og Dan klar til at afgå havnen for at tage en lods af et skib. Christian hører, at havnen bliver med en meddelelse om, at en mand er kørt i havnen med sin knallert. Der er blevet smidt en redningskrans ud, og der bliver anmodet om assistance. DanPilot Bravo er 100 meter fra stedet og sejler hen for at assistere. Dan Hansen aftaler med Skawlink 4 at bjærge manden på liften, og Christian Isaksen vender båden og bakker til, mens Dan Hansen gør liften bagpå på båden klar.

-Vi fik manden bjærget op på havnekajen, hvor andre tog imod ham og sørgede for, at han kom til et rutinemæssigt tjek på sygehuset. Vi satte selvfølgelig den planlagte kurs ud for at tage lodsen af skibet, fortæller bådmand Dan Hansen.

Historien melder, at manden blev kørt til et rutinemæssigt tjek på sygehuset.

-DanPilot arbejder for sikkerhed til søs og i havn, og det er en selvfølge for en sømand at haste til hjælp, siger adm. direktør i DanPilot, Erik Merkes Nielsen.

Fakta om DanPilot

DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af staten. Lodseriet skaber sikkerhed til søs og i havne i hele Danmark, fordi de højt specialiserede lodser kender farvandene og forebygger uheld. DanPilot lodser skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne. DanPilot har 17 lodsstationer i Danmark og yderligere fire bådpladser. I alt har DanPilot lidt over 300 medarbejdere, heraf ca. 180 lodser og ca. 100 bådmænd. DanPilot har hovedkvarter i Svendborg.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DanPilot bådmænd redder mand i Skagen havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger