3F: Vi skal være fysisk og psykisk klar til vores alderdom

Britt Schmidt Andersen .

3F: Vi skal være fysisk og psykisk klar til vores alderdom

8. juli 2020 - kl. 9:23 - af

3F Frederikshavn siger nej tak til en forhøjet pensionsalder. Alle skal have ret til at forlade arbejdsmarkedet senest som 68-årig

Stop 68 er en landsdækkende kampagne, som 3F Frederikshavn er en del af. Gruppen, der er født på Facebook, støtter op om et borgerforslag, der giver ret til en pensionsalder senest som 68-årig:

– For mig personligt er 68 år det absolut max. Pensionsalderen bør ofte ske før, og vi kæmper for, at man har en personlig ret til at gå på pension senest som 68 årig. Mange af vores medlemmer er så nedslidte, at de umuligt kan fortsætte til de bliver 70 eller mere. Mange er måske kommet ind på arbejdsmarkedet allerede som 14-årige, andre har et både fysisk – men også et mentalt hårdt arbejde, som gør, at de ikke kan klare en forhøjet pensionsalder.

En af dem er Britt Schmidt Andersen. Hun er medlem af 3F Frederikshavn og receptionist på Color Hotel i Skagen og tillidsrepræsentant:

– For os i hotelbranchen kokke, tjenere, stuepiger og receptionister er der mange tunge løft, mange akavede stillinger – og lange arbejdsdage.

Det kan være svært at holde til. Vi har nogle ganske få 20 års jubilarer i branchen, men de fleste forsvinder typisk i løbet af fem syv år, så er de videre til noget andet, siger Britt, der som receptionist i bogstavligste stand står i “forreste” række på hotellet:

– Ud over det fysiske, så er vi i en branche, der står for skud, hvis der er noget i vejen, som vores gæster ikke er tilfredse med. Den mentale nedslidning er hård, fordi vi tager tæskene. Vi kan blive kaldt de grimmeste ting i vores hverdag, selv om vi bare udfører vores job, som vi skal. Det er for mig et spørgsmål om, hvor længe man skal stå model til det. Det tror jeg personligt er en af grundene til, at folk forlader vores branche. Jeg har ikke nødvendigvis planer om at forlade jobbet som receptionist, men det er for mig vigtigt, at jeg i min alderdom kan være til stede både fysisk og mentalt uden at være mentalt nedslidt. Det bliver jeg, hvis jeg skal arbejde til efter jeg er 68 år.

Britt opfordrer derfor alle til at gå ind borgerforslag.dk og stemme på STOP 68 – Nej til højere pensionsalder. Det samme gør formand Finn Jenne:

– Vi har indtil 11 august til at samle nok stemmer, så politikerne vil tage forslaget alvorligt. Det er en vigtig sag for et værdigt arbejdsmarked.

Sådan stemmer du:
Gå ind på www.borgerforslag.dk

Søg efter STOP 68 – Nej til højere pensionsalder.

Du skal bruge dit nemID for at afgive din stemme

En kommentar til “3F: Vi skal være fysisk og psykisk klar til vores alderdom” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “3F: Vi skal være fysisk og psykisk klar til vores alderdom”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '3F: Vi skal være fysisk og psykisk klar til vores alderdom' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger