Kulturmødet åbnet med ballet fra Skagen

Kulturmødet åbnet med ballet fra Skagen

20. august 2020 - kl. 15:54 - af

Årets kulturmøde på Mors blev i dag skudt i gang med ballet fra Skagen. Pga Covid 19 er årets kulturmøde virtuel med livestreaming af debatter, talks og kulturelle oplevelser, derfor har kulturmødet skabt en række ”Kunstøjeblikke” – hvor udvalgte kunstnere præsenterer deres værker.

Kgl. balletdanser og koreograf Tobias Praetorius har sammen med pianisten og komponisten Alexander McKenzie skabt balletten ”Hvor landet ender”. En ballet skabt til Grenen. En ballet som blev danset i solopgangen en tidlig morgen i juni, og som blev foreviget af filmkunstneren Tom McKenzie. Balletten åbnede her til formiddag kulturmødet, som indledning på Clement Kjærsgaards debat om kulturens organisering. Under hele kulturmødet vil balletten kunne ses på kulturmødets hjemmeside.

Alle tre kunstnere er i Nordjylland kendt fra Verdensballetten. Tobias Praetorius har skabt flere værker til Verdensballetten, Alexander McKenzie er Verdensballettens pianist, og Tom McKenzie står med sine optagelser for Verdensballettens virtuelle linje.

Verdensballettens leder Jens-Chr. Wandt har været konsulent på projektet, og fortæller:

 –       Det var magisk da vi stod i solopgangen på Grenen, omgivet af sæler og et tilpas levende Skagerak og Kattegat, og lige dér hvor de to have mødes stod balletdanseren Tobias Praetorius med en fod i hvert hav og dansede sin egen koreografi til Alexander McKenzie enkle, stærke toner. Verden stod stille, himmel og hav flød sammen med kunsten, og magien opstod. Nu er værket fuldendt, Tom McKenzie som stod for filmoptagelserne har klippet det hele sammen, og balletten fremstår som en smuk smuk helhed. En eminent ambassadør for Skagen og Grenen, kunsten, balletten, musikken og naturen.

Se filmen her: https://vimeo.com/449545557?fbclid=IwAR1je-gNuXqVYkltHV5Suz7lcSGRYkGcTOH24GajZo-qnjukCK7PlvpzbJ8

 

HVOR LANDET ENDER

Danser & koreograf: Tobias Praetorius

pianist & komponist: Alexander McKenzie

Filmoptagelse: Tom McKenzie

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kulturmødet åbnet med ballet fra Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger