Medarbejder testet positiv på Ålbæk Plejecenter

Medarbejder testet positiv på Ålbæk Plejecenter

6. september 2020 - kl. 14:00 - af

De nødvendige forholdsregler bliver nu taget, efter en medarbejder på Ålbæk Plejecenter er testet positiv med covid-19. Det betyder, at de syv beboere på Ålbæk Plejecenter ikke kan modtage besøgende, før der forelægger en negativ coronatest af beboerne

Alle beboerne på Ålbæk Plejecenter bliver i dag testet for COVID-19. Testen skal gentages på tirsdag. Indtil der forlægger et negativt resultat på den enkelte beboer, skal de isoleres, hvorfor der ikke må komme besøgende på plejecentret indtil da. Det sker, fordi en medarbejder fra Ålbæk Plejecenter er testet positiv. Lederen af plejecentret er i kontakt med de pårørende.

⁃ Vi tager de nødvendige forholdsregler, så vi kan bremse eventuel smitte bedst muligt. Vi sender både beboere og ansatte, som er nære kontakter til den smittede, i isolation. Samtidig får vi i dag testet alle beboerne og medarbejdere på plejecentret, så vi hurtigst muligt kan sikre os, at ingen er smittede. De skal så testes igen i næste uge for at sikre resultatet, og indtil der forelægger et negativt svar, er plejecentret altså lukket for besøgende, fortæller Rikke Albrektsen, der er Social- og Sundhedsdirektør i Frederikshavn Kommune.

Smitteopsporing og testindsats på Ålbæk Plejecenter er koordineret i samarbejde med Regionens Hygiejneenhed og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Coronavirus i Frederikshavn Kommune

Da coronavirus er i fremgang i Frederikshavn Kommune, opfordrer Social- og Sundhedsdirektøren også til, at alle borgere i kommunen udviser ekstra påpasselighed.

– Det er lige nu, at vi kan gøre en forskel, hvis vi alle overholder rådende fra Sundhedsstyrelsen. Ellers vil vi se smitten brede sig i Frederikshavn Kommune, hvilket vil have store konsekvenser, slutter Rikke Albrektsen. 

Derfor er det ekstra er vigtigt, at alle overholder Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer:

  • Vask hænder tit (eller brug håndsprit)
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på din arbejdsplads
  • Hold afstand – bed andre om at tage hensyn

Du kan bidrage yderligere ved at installere den nye app: Smitte|stop. Du er anonym, og ved hjælp af din mobils kontakt med andre mobile enheder via Bluetooth kan du få besked, hvis du har været i nærheden af en person, som viser sig at være smittet med COVID-19. Herefter kan du blive testet, og på den måde kan man tidligt opspore evt. smitte.

Har du spørgsmål, er det altid muligt at ringe til corona-hotlinen på 70200233

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Medarbejder testet positiv på Ålbæk Plejecenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger