Skagen Havn tester miljøasfalt på Vestre Strandvej

Skagen Havn tester miljøasfalt på Vestre Strandvej

8. september 2020 - kl. 6:30 - af

Som en del af EU-projektet Dual Ports tester Skagen Havn en miljøforbedrende asfalt på 7.300m2 af Vestre Strandvej.

Den nye asfalt, som skal testes, er NCC Green Asfalt, som delvis produceres af genbrugsasfalt. Desuden anvendes en ny produktionsmetode, der muliggør en lavere produktions temperatur.

Resultatet bliver en CO2 besparelse på 8.524 tons svarende til en reduktion på 25%.

Den nye asfaltbelægning bliver efter lægning overstrøet med AirClean® betongranulat. Dette gør Vestre Strandvej til en aktiv Nitrogenoxid (NOx) reducerende overflade. NOx kaldes også kvælstofilter og er gasser, der dannes ved forbrænding af benzin og diesel i biler og skibe. NOx består af både NO og NO2. Gassen NO2 er sundhedsskadelig for mennesker.

Det aktive betongranulat er specielt modificeret med titanium dioxid (TiO2), der fungerer som katalysator sammen med sollys. I denne katalytiske proces bliver passerende NOx partikler omdannet til harmløst Nitrat (NO3-), som skylles væk når det regner.

Foreløbige tests i Tyskland og Kina anslår en NOx reduktion på mellem 15-25%. Dette betyder, at den nye vejbelægning på Vestre Strandvej vil have til den samme luft rensende effekt som 70.000 m2 skov.

Arbejdet udføres i samarbejde med NCC Industry A/S. Asfalt arbejdet er planlagt til udførsel i uge 39+40. Der må i perioder forventes omlægning af trafikken.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Havn tester miljøasfalt på Vestre Strandvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger