SF: Mere velfærd og mere klima og miljø

SF: Mere velfærd og mere klima og miljø

22. september 2020 - kl. 9:09 - af

I SF er vi som altid gået positive ind i budgetforhandlingerne – og er blevet mødt med positive meldinger fra Borgmesteren og hendes forhandlere.

Det er dejligt at opleve, at der for en gangs skyld er kommet lidt luft i den kommunale økonomi. Efter al for mange år med al borgerlig politik er kommunernes økonomiske benlås løsnet. Mange år med nedskæringer i vores fælles velfærd er gået forud og det betyder at vi nu må genopbygge vores kommunale kærne velfærd.

Vi har været vidne til at rig er blevet rigere og fattig er blevet fattigere.

Dog vokser træerne fortsat ikke ind i himlen, Så der må fortsat prioritere. Sådanne prioriteringer har vi også gjort os i SF.

I SF prioriterer vi børnene og peger derfor på et kraftigt løft til normeringerne i daginstitutionerne, så vi kan komme tættere på minimumsnormeringer.

Planlagte besparelser indenfor social- og ældreområdet skal stoppes, og der bør ses på, hvordan personalet kan understøttes i det daglige arbejde, for at undgå at en stresset dagligdag i pressede situationer kan udvikle sig til en negativ kultur, der går ud over de ældre brugere.

SF vil også gerne afsætte midler til yderligere at sikre børnenes skolevej med cykelstier og andre trafikregulerende foranstaltninger.

Og sidst men ikke mindst skal kommunens grønne profil have et løft. Ved nyanskaffelser og indgåelse af nye leasingkontrakter bør der tænkes el-biler ind ift de kommunale biler – og afledt deraf et øget antal lade-stationer i bybilledet.

Biodiversiteten skal øges gennem skovrejsning i relevante kommunale arealer, og braklægning med såning af vilde planter skal indtænkes i Park og Vejs løbende planlægning.  

Christina Lykke Eriksen

Søren Visti Jensen

En kommentar til “SF: Mere velfærd og mere klima og miljø” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “SF: Mere velfærd og mere klima og miljø”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF: Mere velfærd og mere klima og miljø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger