S har prioriteret penge til cykelstier i det kommunale budget

S har prioriteret penge til cykelstier i det kommunale budget

3. januar 2021 - kl. 9:13 - af

”Ved budgetlægningen for 2021 prioriterede Socialdemokratiet penge til cykelstier. Det gælder både vedligeholdelse af eksisterende cykelstier og anlæg af nye stier. Derfor er det glædeligt, at der blev afsat 5 mio. kr. til cykelstier,” udtaler formanden for Teknisk Udvalg, Karsten Thomsen (A) forud for Teknisk Udvalgs behandling af den ekstraordinære bevilling på udvalgets forestående møde på onsdag.

Karsten Thomsen peger på, at man som tommelfingerregel regner med, at en ensporet cykelsti koster ca. 1 mio. kr. pr. km, og en tosporet cykelsti koster ca. 1,5 mio. kr. pr. km.

”I budgettet for 2020 blev det besluttet, at der skal laves en cykelstisrapport. Hvis alle ønsker i denne rapport skal opfyldes, skal der findes 283 mio. kr., hvilket ikke ligger lige for. Derfor besluttede socialdemokraterne i Teknisk Udvalg at se på, om der er andre muligheder for derefter at forelægge dem for den øvrige del af udvalget,” forklarer Karsten Thomsen.

Vores forslag er, at vi skal se på, hvor langt vi evt. kan komme med at lave ”2 minus 1 veje” og samtidig afsætte penge til at optimere nogle af cykelstierne. Hvis vi afsætter ca. 1,5 mio. kr. til optimering af de eksisterende cykelstier og resten til ”2 minus 1 veje” vil vi kunne få ca. 25 km. ”2 minus 1 veje”.
På næste møde i Teknisk Udvalg er cykelstierne et punkt på dagsorden. Her skal politikerne tale om ”2 minus 1 vej”.

”Med den positive holdning, der var i Teknisk Udvalg, da vi diskuterede ”2 minus 1 veje”, er jeg af den overbevisning, at vi vil kunne nå frem til en rigtig fin aftale, som fremmer sikkerheden for cyklisterne i hele kommunen. Vores beslutninger skal selvfølgelig tage udgangspunkt i cykelrapporten, der er et fantastisk redskab for de beslutninger, der skal tages angående cykelstier i kommunen nu og i fremtiden,” lyder det afslutningsvis fra formanden for Teknisk Udvalg.

Om de såkaldte ”2 minus 1 veje” henviser Karsten Thomsen vi til linket: https://www.youtube.com/watch?v=51azrFbUSFw

Tekst: Per Rye

2 kommentarer til “S har prioriteret penge til cykelstier i det kommunale budget” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “S har prioriteret penge til cykelstier i det kommunale budget”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'S har prioriteret penge til cykelstier i det kommunale budget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger