Nu kan nordjyder vaccineres uden tidsbestilling

Nu kan nordjyder vaccineres uden tidsbestilling

13. august 2021 - kl. 11:53 - af

Fra mandag den 16. august kan nordjyder blive vaccineret uden tidsbestilling mellem kl. 11 og 15 på alle vaccinationscentre.  

Vil gerne øge tilslutningen
Fra mandag er det muligt at dukke op uden tidsbestilling og få en vaccination på de vaccinationscentre, som har åbent i Region Nordjylland. Det er muligt i tidsrummet mellem kl. 11 og 15.

Det er muligt at se, hvilke dage der vaccineres, og med hvilke vaccinetyper på www.rn.dk/covid-vaccination. Ikke alle vaccinationscentre har åbent alle dage.

Det er muligt at få både 1. og 2. stik uden tidsbestilling. Men det er kun muligt at få 2. stik, hvis intervallet mellem stikkene overholdes. Der skal minimum gå 21 dage mellem stikkene, hvis du er vaccineret med Pfizer, og minimum 28 dage mellem stikkene hvis du er vaccineret med Moderna.

– Vi håber især på, at tilbuddet kan lokke yngre målgrupper til at lade sig vaccinere. Vi ved, at en barriere for nogle er planlægningen i forhold til at finde to dage, som passer ind i en travl hverdag. Vi håber derfor, at tiltaget kan være med til, at flere lader sig vaccinere, siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning, Region Nordjylland, Anders Cinicola.

Det skifter hen over ugedagene hvornår der vaccineres med henholdsvis Pfizer og Moderna, og man skal møde op et sted, der tilbyder den vaccinetype, som man er inviteret til.

Kigger på andre initiativer
Region Nordjylland er – ud over vaccination uden tidsbestilling – i gang med at kigge på hvilke øvrige vaccinationsinitiativer, som skal sættes i gang.

– Vi undersøger, hvilke tiltag der vil virke bedst i en nordjysk kontekst. Vi vil gerne lancere nogle tiltag, som ændrer noget i forhold til at få tilbudt vaccination til de sidste nordjyder. Vi er langt i udrulningen, men vi vil gerne have de sidste med. Aktuelt kigger vi blandt andet på muligheden for at lave mobile vaccinationsindsatser nær uddannelsessteder i regionen, siger Anders Cinicola.

Region Nordjylland kan endnu ikke sige præcis hvordan udrulningen af mobile vaccinationsindsatser, kommer til at forløbe. Regionen er i dialog med øvrige regioner, myndigheder og de nordjyske kommuner i forhold til at lave en endelig plan. Regionen vil løbende melde ud om nye initiativer i takt med, at de bliver indført.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kan nordjyder vaccineres uden tidsbestilling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger