Filatelisternes kataloger er udkommet i årets udgave

Filatelisternes kataloger er udkommet i årets udgave

30. september 2021 - kl. 4:35 - af

For frimærkesamlere og filatelister er efterårets udgivelser af frimærkekataloger spændende nyheder.

Nordfrim i Otterup, som st√•r for AFA‚Äôs kataloger har for nylig udgivet katalogerne ‚ÄĚSkandinavien 2022‚ÄĚ samt ‚ÄĚVesteuropa 2022‚ÄĚ i ikke f√¶rre end 3 bind p√• i alt 3.152 sider. Inden l√¶nge ser ‚ÄĚDanmark 2023‚ÄĚ dagens lys.

Priserne er justeret ud fra den nuv√¶rende markedssituation. V√¶rdierne for nogle af udgaverne har haft udsving til b√•de den ene og den anden side. For bl.a. Gr√łnland og F√¶r√łerne har der for nogle udgaver v√¶ret nedadg√•ende justeringer.

Forlaget fort√¶ller, at kvaliteten for √¶ldre m√¶rker bliver mere og mere vigtig for bestemmelse af v√¶rdien, og derfor er det yderst vigtigt at unders√łge kvaliteten grundigt.

Derfor er der stigende interesse for ‚ÄĚhjemstavnsfilateli‚ÄĚ, og flere og flere samlere viser interesse for bystempler p√• frim√¶rker og/eller p√• breve og postkort.

‚ÄĚSkandinavien 2022‚ÄĚ omfatter alle frim√¶rker fra de skandinaviske og udgives atter i to versiopner, en med almindelig ryg og en med spiralryg. Kataloget er p√• 850 sider og kan erhverves hos boghandlere og frim√¶rkeforretninger.

Foruden værdifastsættelsen og rubricering af danske mærker indeholder kataloget også bl.a. en typeoversigt, tjenestemærker, portomærker, gebyrmærker og avisporto samt postfærge, reklamevedhæng og automatmærker samt hæftesammentryk, nytryk, prestigehæfter og temaark.

Dyreste danske frim√¶rke er udgivelsen af 2 Rigsbankskilling fra den 1. maj 1851 i en ubrugt udgave med kobbertrykt bundtryk, som v√¶rdis√¶ttes til 160.000 kr. Det danske postv√¶sen startede udgivelse af frim√¶rker den 1. april 1851. F√łrste m√¶rke var et utakket fire rigsbankskilling.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Filatelisternes kataloger er udkommet i årets udgave' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger