Faste læger på plejehjem?

Faste læger på plejehjem?

5. december 2021 - kl. 10:01 - af

På Sundhedsudvalget møde i dag den 6. december er et dagsordenspunkt om mulighederne for mere permanent at overgå til faste læger på plejehjemmene.

Ordningen om faste læger på plejehjem har været en midlertidig ordning siden 2016 ved en aftale indgået mellem regeringen, Danske Regioner, KL og PLO (lægernes organisation). Aftalen udløber ved udgangen af 2021.

Med overenskomst om almen praksis gøres ordningen med faste læger på plejehjem pr. 1. januar 2022 varig. Det betyder, at både rådgivningshonorar og behandlingshonorar bliver en overenskomstmæssig ydelse. Det er formålet, at ordningen udbredes, så der på sigt er faste læger på alle plejehjem.

Som resultat af den nye overenskomstaftale vil kommunerne skulle opsige de nuværende kontrakter med de pågældende plejehjemslæger. Opsigelsen sker med de individuelt aftalte varsler, som fremgår af kontrakten. De enkelte varsler kan være forskellige fra kommune til kommune. I Frederikshavn Kommunes kontrakter er opsigelsesvarslet 2 mdr. til udgangen af en måned.

Det er afgørende, at kommuner og læger går i dialog for at afklare, om lægerne ønsker at fortsætte som plejehjemslæge og med tilknytning til hvilke plejehjem. Vælger plejehjemslægen at forsætte efter udløbet af den individuelle kontrakt, overgår honoreringsvilkårene efter opsigelsens udløb til de overenskomst-aftalte vilkår. Der skal således ikke indgås nye kontrakter.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Faste læger på plejehjem?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger