Psykisk syge og sårbare falder mellem stolene

Psykisk syge og sårbare falder mellem stolene

26. november 2022 - kl. 11:41 - af

Vi er mange, der kan gøre mere for psykisk syge og sårbare, hvis vi koordinerer og styrker tilbudene. 

Det maner vi op på.

John Lamp Henriksen, C, byrådsmedlem:

“En af grundene til, at jeg stillede op til byrådet er, at jeg som politibetjent har oplevet psykisk syge og sårbare søge flere tilbud uden, at nogle helt tager opgaven på sig og tager hånd om den ramte. Jeg tænkte, at det må vi kunne gøre bedre”. 

Christina Lykke Eriksen, SF, byrådsmedlem:

“Menneskers mentale tilstand og sårbare unge er noget, vi skal tage meget alvorligt, og der kan og skal gøres meget mere”.

Birgit S. Hansen, A, borgmester:

“Som sygeplejerske i hjemmeplejen, ved en praktiserende læge og som kommunalpolitiker har jeg mødt psykisk syge og sårbare, der ringer på flere steder uden, at de synes, de finder vejen til hjælp”.

Den ramtes familie, egen læge, kommunen, sygehusvæsenet, politi, ambulancebehandlerne møder psykisk syge og sårbare, der søger hjælp, og flere borgere giver udtryk for at blive sendt fra den ene instans til den anden uden, at nogen helt tager den ramte alvorlig, og nogle fortæller, at de “bare henvises til andre” og får fornemmelsen af, “at så er de da af med problemet”!

Det er ikke godt! Det kan vi gøre bedre!

I år er Sundhedsklynger en realitet. Her har vi muligheden for at mane op ift muligheder, tilbud og koordinering.

Sundhedsklynger er et samarbejde mellem kommuner, hospital og praktiserende læger, som pr. 1. juli 2022 er etableret. 

Borgmesteren skal deltage i klyngearbejdet. 

Sundhedsklyngerne skal først og fremmest samarbejde om de borgere/patienter, som kommuner, egen læge og hospitaler er fælles om. Det vil også sige borgere med psykiske lidelser. 

Nu har vi for alvor muligheden for at gøre det bedre. 

Vores kommune er i klynge med Brønderslev, Hjørring og Læsø kommuner og med regionen, som skal sidde i alle klynger.

Vi er i gang. 

Desuden har Folketinget i år endeligt vedtaget en psykiatriplan, hvor der er besluttet et længerevarende genopretningsarbejde med indsatser. 

Nu skal vi lykkes med at gøre det bedre. 

Vores opfordring skal lyde: kontakt os direkte med forslag, ideer, oplevelser, der kan bidrage til at kvalificere arbejdet med at gøre det bedre for psykisk syge og sårbare. 

Vi lytter og har tænkt os at handle.

 

John Lamp Henriksen, C

Christina Lykke Eriksen, SF

Birgit S. Hansen, A

2 kommentarer til “Psykisk syge og sårbare falder mellem stolene” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Psykisk syge og sårbare falder mellem stolene”

 • Så skal MOB DIN KROP sandelig bevares og ikke nedlægges pga pengemangel til koordinator så vil der helt bestemt være mange psykisk sårbare som kommer til at sidde alene derhjemme har fulgt med i sagen da min søn er formand og bestyrelsen gør et kæmpe arbejde for at bevare foreningen hvor der er mange medlemmer måske der skulle holdes et nyt møde med kommunen kan godt blive lidt harm når de skriver de vil gøre noget mere og samtidig nedlægge foreningen det er efter min mening lidt falsk

 • René Kibsgaard Frandsen

  Godt indlæg.

  Her er min historie om at “lande mellem to stole” :

  Nu er jeg kommet der til, hvor der kun er god journalistik tilbage. Jeg fik en god opfattelse af dig, efter jeg har læst flere ting , du har lavet.
  Det er 16 års svigt, lige fra mit job, fagforening og Sundhedsvæsnet mm. Men især fra marts til nu. Jeg har PTSD, som jeg fik år tilbage, ved et barsk overfald, hvor de ville have, jeg skulle af med livet. Efterfølgende, barske ting i mit Job i Københavns Politi. Det har været i pressen af flere omgange, selve det.

  Jeg kom med ambulancen første gang i december 2021. Jeg fik symptomer som en blodprop i hjertet. Jeg blev tjekket grundigt. Men i marts 2022 fik jeg flere af sådanne anfald. Jeg blev tjekket, med hjerte undersøgelser og mine kranspulsåre. Det var rigtig fint. Men da jeg blev ved med at få anfald, blev jeg henvist til en neurolog. Men som alle andre steder, er der ventetid. Jeg retter ind, og jeg skal ikke springe køen over. Men jeg kom ind på grund af anfald. Jeg fik at vide, at jeg ikke selv må vurdere på de voldsomme smerter, for PTSD kan give hjertestop.

  Men 112 og en enkelt stående paramediciner, forstår ikke PTSD. Jeg var til møde med Præhospital Virksomhed i Nordjylland, hvor 112 og ambulancetjenesten hører under. Vi fik lavet en rigtig god aftale, at man kun skal sende akutbilen ud, med paramedicineren, så han kan måle. Hvis der er nogen forandringer, så tilkalder han ambulancen.

  Men en enkelt stående paramediciner har været ond over for mig flere gange, og har handlet decideret uprofessionelt. Den værste gang var dagen før min 50 års fødselsdag, den 12. juli. Jeg havde gæster. De så jeg tog min nitroglycerin, og pludselig lå jeg på gulvet i køkkenet. De trykkede på mit nødkaldsnummet, jeg havde fået af Kommunen. Sygeplejersken kunne ikke få liv i mig, men kunne mærke jeg træk vejret. Hun ringet 112. Den pågældende paramediciner, var ond på min mor i øjnene. Han fik udført fysisk og psykisk vold på mig. Gæsterne og Sygeplejersken var rystet. Jeg vil lige indskyde, at kommunen med pigerne i Hjemmeplejen har udført et arbejde, som burde være 112/ambulancen arbejde.

  Men efter jeg har været hos neurolog, med det der er fra Lægerne fra Hjørring Sygehus, har man fundet ud af, at jeg skal til Aalborg universitets Hospital, men de afviser. Selvom alt det de skal bruge, står i henvisningen. Nu er jeg blevet en lus imellem to negle. Jeg var til møde i mit Lægehus i onsdags. De er rystet på mine vegne. De kan ikke gøre mere. Der er mange detaljer i det her, som jeg har beviser for. Jeg er låst fast. De har manglende forståelse for et menneske, som bliver kastet rundt. Det kan jo ikke passe, når Lægerne på Hjørring Sygehus og neurologen siger, det er afdelingen for funktionelle lidelser. Men det er ikke kun de unge mennesker, der døjer med systemet i forhold til psykiatrien.

  Hvis det ikke havde været for mit Lægehus, pigerne i Hjemmeplejen, Hjørring Sygehus Akutmodtagelse/ Hjerteafdelingen, ja så havde jeg ikke været her i dag, så var jeg blevet træt af livet. Der er sket noget, efter det ikke er Falck mere som står for ambulancetjenesten. Det er blevet umenneskeligt eller man kan sige akademisk.

  På forhånd tak, god dag.

  Med venlig hilsen
  René Kibsgaard Frandsen
  Skagen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Psykisk syge og sårbare falder mellem stolene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger