Forhenværende politibetjent gør status over første fem måneder som havnefoged

Forhenværende politibetjent gør status over første fem måneder som havnefoged

8. februar 2024 - kl. 6:32 - af

Jonas Thuren Topholt kan nu se tilbage på sin første tid som koordinerende havnefoged for havnene i Sæby, Voerså, Rønnehavnen, Aalbæk og Skagen.

Da Jonas den 15. august 2023 satte sig i stolen som havnefoged var det med en vision om at være synlig på havnene og i sit arbejde.

Derudover ønskede han at gøre havnene til interessante oplevelsesrum for fastboende såvel som turister i alle aldre.

Nu hvor de første 5 måneder som havnefoged er gået, kunne det være interessant at vide, hvordan Jonas Thuren Topholt har oplevet sin første tid i rollen som havnefoged.

Vi har derfor spurgt havnefogeden, hvordan han har oplevet skiftet fra politibetjent til havnefoged.

Flot modtagelse af byens borgere
Jonas Thuren Topholt er ydmyg og taknemmelig over den modtagelse han har fået af byens borgere, foreninger m.m., som han allerede har fået et rigtig godt samarbejde med. Og netop samarbejde vægtes højt af Jonas.

”Jeg møder ind på job hver dag med en ydmyghed og taknemmelighed for, at det er mig, der er betroet jobbet, som jeg naturligvis er glad og stolt over at bestride” fortæller havnefogeden.

”Det er rørende at opleve, hvor meget sæbynitterne kærer sig om havnen”
Allerede efter kort tids ansættelse mærkede Jonas, at det ikke kun er ham, der er stolt af havnen og de muligheder, den giver for byens borgere og turister. Denne følelse er ens for byens borgere.

Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at byens borgere kontakter Jonas Thuren Topholt med forslag og ideer til projekter og ting, som kan forskønne havnen. Helt lavpraktisk kommer det også til udtryk ved at Jonas f.eks. bliver ringet op kl 20.00 en søndag aften, fordi en borger har observeret en lampe på havnen uden lys i. For Jonas er denne interesse for havnen kun positiv, da det viser hvor stolte byens borgere er af havnen.

Stejl læringskurve
De første måneder af Jonas ‘ansættelse har indbefattet en masse ny læring for den forhenværende politibetjent. Blandt andet har Jonas skulle sætte sig ind i en vifte af arbejdsopgaver – alt fra den daglige drift, vedligeholdelse og tilstandsrapporter til regler og tilladelser. Heldigvis er Jonas blevet taget enormt godt imod af medarbejderne fra Center for ejendomme, park og vej – hvor lystbådshavnene hører under. ”Her er utrolig mange yderst kompetente, dygtige og engagerede kollegaer, som har stået på spring for at hjælpe mig med at få en god start” siger en taknemmelig Jonas.

Der findes ikke en egentlig uddannelse til havnefoged og jobbet har derfor afstedkommet en stejl læringskurve – og et behov for vidensdeling og rådføring med en lang række dygtige samarbejdspartnere. Dette har dog ikke skræmt Jonas – nærmest tværtimod. Ifølge Jonas er han aldrig færdig med at lære og han håber aldrig at miste lysten til at lære. Den sympatiske sæbynit nyder at tilegne sig ny viden og dygtiggøre sig.

Synlighed prioriteres højt
Jobbet som havnefoged i Sæby er hovedsageligt af administrativ karakter og afholdelse af møder med entreprenører, håndværkere, medarbejdere, rådgive foreninger osv. fylder meget i det daglige arbejde. Men Jonas har fra start valgt, at prioritere synlighed og at være en god vært for både turister og brugere af havnen.

Liv på havnen – året rundt
Man kunne nemt gå hen og tro, at havnen i Sæby er helt mennesketom i vinterhalvåret. Dette er dog ikke tilfældet, forsikrer havnefogeden. Faktisk vælger mange at tage turen til Sæby for at se byens flotte havn – gerne medbringende en madpakke og termokande kaffe, som kan nydes på havnen. Dette også om vinteren.

Derudover tager mange sæbynitter dagligt turen ned omkring havnen – enten på gåben, i bil eller på cykel.

Havnen er klar til at tage imod turisterne
Jonas overtog stillingen som havnefoged i august 2023 og har derfor til gode at opleve en højsæson på havnen. Det er derfor med ekstra stor forventning at havnefogeden gør havnen klar til dette års højsæson.

Udover de klassiske havneaktiviteter, som hører med til at drive kommunens lystbådehavne, ser Jonas også ind i et 500 års købstadsjubilæum i Sæby, som Sæby Havn er med til at skabe rammerne for – hvilket han glæder sig utroligt meget over.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forhenværende politibetjent gør status over første fem måneder som havnefoged' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger