Snedronningen
 fra den skotske ballet 2021: 
Verdenspremiere i Skagen Opera bio

Snedronningen
 fra den skotske ballet 2021: 
Verdenspremiere i Skagen Opera bio

19. februar 2024 - kl. 8:18 - af

H.C. Andersens højt elskede fortælling bliver her bragt til live af den fabelagtige skotske ballet.  En vinterlig fortælling om ild og is, hvor uselvisk kærlighed vinder. 
Snedronningen er en farlig rejse med banditter og sneskabninger. I centrum er den storslåede, men grusomme snedronning selv, blændende udført af den suveræne Constance Devernay. Hun er stjernen i showet. Dirigent: Jean-Claude Picard, Kunstnerisk Leder / Koreografi: Christopher Hampson.  
Scottish Ballets 50-års jubilæumsår nåede et spektakulært højdepunkt med verdenspremieren på Snedronningen . Denne glitrende produktion vil helt sikkert glæde hele familien.

H.C.ANDERSENS SNEDRONNINGEN.

Se så! ”Nu begynder vi. Naar vi naar ved Enden af Historien veed vi Mere..” starter H.C.Andersen sin historien om Snedronningen. Det er en gribende historie for både børn og voksne.  Kaj og Gerda er bedste venner, men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker, og én af splinterne rammer Kaj i hjertet så det bliver koldt som is.
Snedronningen er en symbolsk fortælling om udviklingen fra barndom til voksenlivet. Både Kaj og Gerda skal igennem flere udfordringer for at nå til den anden side, dvs. starten af voksenlivet. På deres vej møder de forskellige karakterer, der symboliserer de forskellige sider af menneskets jeg.  Fortællingen symboliserer et farvel til barndommens uskyld ved at skildre udviklingen fra barn til voksen. Både Gerda og Kaj får en pludselig indsigt i deres menneskelige behov og lyster, og på egen krop oplever de livets realiteter, som kan være både gode og dårlige oplevelser.

1. Akt: Den unge snedronning og hendes søster, sommerprinsessen, bor i et isoleret ispalads. Sommerprinsessen længes efter at rejse og beder snedronningen om at bruge sit fortryllede spejl til at vise fremtiden. Ser man gennem spejlet, kan sommerprinsessen se sig selv, mange år senere, omfavne en smuk fremmed. Uvillig til at vente et øjeblik endnu, beslutter hun sig for, at hun må rejse for at finde ham.
Snedronningen trygler hende om at blive, men sommerprinsessen forklæder sig og flygter og efterlader snedronningen alene. Snedronningen bliver vred, mens hun overvejer et liv alene, og i sit raseri knuser hun sit fortryllede spejl og lover at bringe sin søster tilbage til Ispaladset. 
Den travle markedsplads: Sommerprinsessen bor i mange år i udkanten af ​​en travl by. Hun er lokalt kendt som Lexi, en farlig lommetyv bevæbnet med et glasskår fra det fortryllede spejl. En skarp vinterdag frier smukke Kai til sin elskede Gerda, og de bliver forlovet. Lexi ser videre og genkender Kai som den fremmede, hun så i spejlet, og venter på, at hendes øjeblik møder ham, en mulighed hun ikke vil gå glip af. Lexi stjæler fra publikum, men bliver fanget på fersk gerning. Kai, der har ondt af hende, hjælper hende med at undgå at blive fanget med en omfavnelse. Gerda er med rette mistænksom over for Lexis hensigter. 
Et omrejsende cirkus ankommer, ledet af Zach og hans kone, Mazelda, en spåkone. Cirkusset underholder det forsamlede publikum med akrobater, klovne, en stærk mand og en ballerina. 

Akt 2: Lexi fører Gerda langt væk, dybt inde i skoven for at besøge Mazelda, spåkonen. Mazelda afslører, at Kai faktisk er blevet stjålet af snedronningen og nu er forhekset til at glemme sin sande kærlighed. Lexi fortæller Gerda, at der ikke er noget håb om at få ham tilbage, hun kender sin søsters kræfter. Gerda vil ikke give op, og hun tager alene ud for at finde ham.  
Mens Gerda rejser gennem en vinterskov, forsøger snedronningen at blokere hendes vej: kulde, snefnug og sneulve omgiver hende, men hun kæmper videre for at nå Ispaladset. 
Ved ispaladset finder Gerda Kai forhekset af snedronningen; han genkender hende ikke længere. Snedronningen ser ud til at angribe Gerda, men bliver afbrudt af ​​Lexis ankomst, som forvandler sig tilbage til sommerprinsessen for at vende tilbage til sin søster for altid. Snedronningens trylleformular er brudt, og Kai og Gerda genforenes. 

BALLET: Snedronningen 
fra den skotske ballet 2021
 Verdenspremiere i Skagen Opera bio
 Lørdag d. 24. februar kl. 14
(familieforestilling)

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Snedronningen
 fra den skotske ballet 2021: 
Verdenspremiere i Skagen Opera bio' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger