Ny udgave af kendt aktivitetsbog på vej til Skagen

Ny udgave af kendt aktivitetsbog på vej til Skagen

20. april 2024 - kl. 6:40 - af

Der arbejdes intenst på tegnestuen hos Min By Aktivitetsbøger i Hadsten. Tegnerne, Henrik og Marius lægger alle kræfter i, mens de skaber den næste udgave i den populære serie; ‘Min Ferieby Skagen — Aktivitetsbog. Du kender garanteret allerede aktivitetsbogen med de mange opgaver og karikaturer.

FRA IDÈ TIL JUBILÆUM

Ideen med aktivitetsbogen er at styrke det lokale og fremhæve Skagens mange fortrin som de hårdtarbejdende mennesker der driver Skagen hver dag, står bag. ’Min FerieBy Skagen’ så dagens lys første gang i 2014, for elleve år siden. Det er blevet til mange tusind aktivitetsbøger og virkelig mange karikaturer, siden da.

’Vi ved at vores bøger bliver brugt af børn og voksne på mange forskellige måder. Mange hygger sig med at male i bogen og løse opgaverne, mens andre bruger bogen til at fortælle folk udefra om hvilket fantastisk særligt liv der er i Skagen. Virksomheder og foreninger i Skagen ’taler’ også med hinanden, på den måde. Aktivitetsbogen er blevet en langvarig forbindelse mellem borgene, gæsterne og byen’; udtaler Tegner – Henrik Johnsson

I år udkommer tiende udgave af ’Min FerieBy Skagen – aktivitetsbog’. Aktivitetsbog nr. !0 bliver fuld af nye tiltag og vi fejre jubilæet med ekstra stof og nostalgi; lover tegnerne.

TEGNERNE OG KARIKTURERNE

’Det er sjovt for mig at komme rundt i Skagen og møde mennesker som Jeg har været med til at tegne; det bliver jo flere og flere, for hvert år der går’; fortæller Henrik Johnsson. I flere år har næste generation; Marius Johnsson, faktisk leveret en del tegninger og karikaturer til Skagen. ’Marius har virkelig udviklet sig meget som tegner, siden han som femtenårig begyndte at tegne professionelt. I dag må Jeg bare erkende at han på mange områder har overhalet mig som tegner, selv om han kun er nitten år’; siger Henrik. ’Snart tyve’; afbryder Marius. Det er Marius som har tegnet forsiden til dette års særlige udgave.

Tegnernes afslappede udstråling afspejler ikke helt hvor krævende en opgave det er at lave det de laver.

Idéerne om hvordan en Aktivitetsbog bliver til er mange. Marius; ’Jeg møder nogle gange den ide at man da bare kan putte fotos i en computer og så spytter maskinen tegninger ud igen, eller at man kan bede en AI om at lave sit arbejde’. Men det er ikke tilfældet. ’Intet kommer af sig selv – heller ikke karikatur-tegninger’; fortsætter Marius. ’Først når Jeg har et grundtigt indtryk af hvem den Jeg skal tegne er; ikke bare deres udseende men også hvordan de er, kan Jeg lave en optimal karikatur.’ Det er samtaler med deltagerne og de betragtninger tegnerne har gjort der er inspiration til den endelige tegning.

Vejen fra det blanke papir til endelig bog er lang. ’Først udarbejder vi skitser. Dernæst tegner vi rent. Når tegningen er færdig bliver den sat op med tekst, rammer og QR-Kode på computer. Bogen gennemses og korrekturlæses af mindst 4 led inden den senders til trykkeriet”; udtaler Henrik Johnsson.

OGSÅ I ÅR KOMMER DER EN NY UDGAVE, HVEM ER MED?

’Alle der har lyst. Eller rettere; alle som Jeg når at tale med, for der er så mange virksomheder og foreninger i Skagen, at det er umuligt for mig at træffe alle selv.’ Ud over at tegne er det er nemlig også Henrik der besøger virksomheder i Skagen for at finde ud af hvem der skal med i aktivitetsbogen.

’Mange virksomheder i Skagen kunne have glæde af at være med i vores aktivitetsbog. Jeg frygter at Jeg ikke når ud til alle der kunne have lyst. Det har vist sig at en del kender bogen og vil gerne være med, men ved ikke hvordan de kan komme til at være med i den.’ Redaktionen erfarer at dette er ret enkelt. Man skal bare kontakte Henrik Johnsson på mail: info@minferieby.dk eller ringe på 51620804.

I år vil man se deltagere som har været med før og en del nye.

Hidtil er uddelingen af bøgerne primært sket fra deltagervirksomheder som har en eller flere sider i bogen ’Fra i år vil vi gerne give alle virksomheder adgang til at dele bøgerne ud til Skawbørn og til gæster.

Man behøver ikke have sin egen side i bogen, bare kontakt mig og hør nærmere’; fortæller Henrik.

Nå vi er helt tæt på udgivelse offentliggøres listen over de steder bogen kan fås.

HVORNÅR UDKOMMER DETTE ÅRS UDGAVE?

’Vi forventer at den nye bog er færdig omkring midten af maj’; fortæller Henrik Johnsson. ’Så vi har travlt, som altid’; slutter Henrik med glimt i øjet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny udgave af kendt aktivitetsbog på vej til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger