Borgmesteren: Vi skal kæmpe for vores gymnasier

Borgmesteren: Vi skal kæmpe for vores gymnasier

30. april 2024 - kl. 9:47 - af

Nu rasles der med tal……både på Christiansborg, i Metal og i DI foreslås det, at karakteren for adgang til gymnasier bør være seks eller syv. Jeg har sammen med rektoren på Frederikshavn Gymnasium og direktøren på Handelskolen skrevet et indlæg med modargumenter, og jeg har skrevet under på en borgmesterhenvendelse fra provinskommuner til lovgivere, at det kan medføre geografisk skævvridning for børn og unge på vej i gymnasiet, hvis ovennævnte får ret i, at adgangskarakter skal være seks eller syv for at komme på handelskole eller gymnasiet.

LAD mig dog SLÅ fast at vi kender betydningen af erhvervsuddannelser, og slår på tromme for at vi skal vise, at der er job og karrieremuligheder med erhvervsuddannelse, men “prøwww lig´at hør hææærr”: Hvis karakterkravet på 6 bliver gennemført vil andelen af elever, der IKKE kan starte på HHX eller STX hos os være (opgjort som tilgangen i august 2023):

Frederikshavn Gymnasium: 14 %

Frederikshavn Handelsskole: 29 %

Hvis karakterkravet på 6 bliver gennemført vil andelen af elever, der bliver udelukket i en kommunal sammenligning være:

I Frederikshavn kommune 21 % (konkret 84 elever i årgang 2023) i modsætning til eksempelvis Hørsholm, hvor det handler om 7%.

JA til vi skal sikre gode grundskoler, men at vores elever skulle være så anderledes end i feks. Hørsholm eller Frederiksberg – nej det kan ikke stemme, og derfor bør man også se på det faktum, at der er markant forskel på karaktergivning i landet,  inden vores elever fratages muligheden for at give den gas bogligt i gymnasiet.

Lad os kæmpe for at give vores børn og unge muligheder – ikke fratage dem muligheder ved at indføre et tal, der kan  ramme geografisk skævt.

Det er ikke fair kære DI, Metal og lovgivere, der med dette vil ramme  vores børn og unge.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren: Vi skal kæmpe for vores gymnasier' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger