Stort Krøyer-maleri fra Børsen udlånes til Skagens Museum

Stort Krøyer-maleri fra Børsen udlånes til Skagens Museum

4. juni 2024 - kl. 12:20 - af

Det ikoniske gruppeportræt Fra Københavns Børs (1895) af P.S. Krøyer skal tilbringe det næste år på Skagens Museum. Det hang på Børsen, indtil bygningen brød i brand i april 2024 og nu udlåner Dansk Erhverv maleriet til museet.

Det er ikke længe siden, P.S. Krøyers berømte Fra Københavns Børs blev båret ud af flammerne fra Børsen i København. Maleriet kom ud i god stand, og om kort tid skal det store værk transporteres igen, men denne gang under fredelige forhold: Det udlånes nemlig til Skagens Museum, hvor det kan opleves fra den 21. juni 2024.

”Det lykkedes at redde langt størstedelen af Børsens kunstgenstande og kulturskatte ud under branden i april. Heriblandt en af kronjuvelerne i samlingen, som er det store Krøyer-maleri af børsherrerne. Det er i en noget nær fuldstændig intakt stand, og derfor vil det også være ærgerligt, at det skal stå opmagasineret i lang tid. Så jeg er helt vildt henrykt over, at vi i Dansk Erhverv har kunnet lave en aftale med Skagens Museum om, at det her hovedværk af Krøyer nu kan udlånes og få et midlertidigt fantastisk og velkendt hjem i Skagen, hvor billedet også har været udstillet før. Det giver rigtig god mening, og vi er rigtig glade for, at Skagens Museum kan give danskerne mulighed for at se dette flotte maleri, som overlevede branden takket være en stor indsats fra beredskabs- og museumsfolk, samt medarbejdere i Dansk Erhverv,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Fra Københavns Børs til Skagens Museum
Maleriet er efter branden blevet tilset af Nationalmuseets konservatorer, som har konstateret, at maleriet er i god stand og klart til at blive udstillet. På Skagens Museum glæder direktør, Lisette Vind Ebbesen, sig til at fortælle historien om det spændende maleri:

”Det er en meget stor glæde og ære, at vi kan få lov til at passe på dette monumentale P.S. Krøyer-maleri,” siger Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer. ”Det er et værk, som indeholder en masse spændende fortællinger – både om et meget specifikt stykke dansk erhvervshistorie og om Krøyers evner til at mestre en kompleks komposition med mange portrætter. Og så vidner maleriet om Dansk Erhvervs fine kunstsamling, der trækker tråde ud i hele Danmark, og som heldigvis blev reddet.”

Fra Københavns Børs udlånes til Skagens Museum allerede fra den 21. juni 2024.

2 kommentarer til “Stort Krøyer-maleri fra Børsen udlånes til Skagens Museum” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Stort Krøyer-maleri fra Børsen udlånes til Skagens Museum”

  • Henrik Weinreich

    Virkelig spændende. Glæder mig til at komme et smut til barndomsbyen og se dette Krøyerværk

  • Chresten Sloth Christensen

    Virkelig flot indsats Lisette! Tillykke!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort Krøyer-maleri fra Børsen udlånes til Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger