Skagen Sømandshjem – er også for landkrabber – 100 år !

Skagen Sømandshjem – er også for landkrabber – 100 år !

18. februar 2009 - kl. 9:02 - af

En ganske særlig hjemlig atmosfære er også i dag et særkende ved Skagen Sømandshjem, der fylder 100 år d. 28. februar 2009. Ikke kun fiskere og søfolk i fremmed havn er blandt de 10.000 gæster, der hvert år vælger at flytte ind på Skagen Sømandshjem i kortere eller længere tid.

Talrige håndværkere og andre specialister, der hentes til Skagen for at arbejde på de store skibsværfter og nybygninger samt flere og flere turister vælger at overnatte på netop dette sømandshjem i Danmarks største fiskerihavn.

Hvorfor?

Fordi den specielle, hjemlige atmosfære – nærmest familiær- viser sig at tiltrække flere og flere på ophold i Skagen på toppen af det europæiske kontinent.

Her kan turister møde søfolk fra 10-12 nationer og fiskere, naturligvis. Også de pensionerede, der bor i Skagen og som mødes i de hjemlige omgivelser på dagsbesøg. Dertil kommer adskillige af de omkring 100 elever på landets største uddannelsessted for søens folk, Skagen Skipperskole, der uddanner både navigatører til handelsflåden og yngre fiskere fra nær og fjern.

Tilpasset tidsånden

Således tilpasset tidsånden fylder Skagen Sømandshjem 100 år på samme idégrundlag som ved indvielsen i 1909. Da var Skagen Havn indviet to år tidligere og har siden været et tilholdssted for mennesker i alle aldre og søfolk fra de store verdenshave. I dag et opholdssted får både søfolk og landkrabber.

Er tiden løbet fra de gamle sømandshjem, der bygger på et kristent grundlag uden udskænkning af alkohol? Tilsyneladende ikke, snarere tværtimod. Der er altid en dør åben alle årets dage og nætter. Den afslappede, uformelle stil, hvor ingen kigger skævt på dem, der kommer i arbejdstøj eller fra deres værelse strømpefødder, er en del af et milljø, der næppe findes andre steder her til lands.

Samtidig nyder Skagen Sømandshjem godt af, at mellem 450 og 500 handelsskibe lægger til i havnen hvert år,
ofte med søfolk fra andre nationer, som kan have behov for tale med et menneske med indsigt i dét kristne livssyn, som et sømandshjem baserer sig på med tilknytning til organisationen “Indenlands Sømandsmission”.

Det er således med en bevidsthed om sin eksistensberettigelse til gavn for mennesker fra nær og fjern, at Skagen Sømandshjem kan markere sit 100 års jubilæum i et perspektiv, der synes at pege på et fortsat behov også de næste 100 år.

100 års jubilæet er lørdag 28. februar 2009 og fejres både på selve dagen og ved en festgudstjeneste i Skagen kirke søndag 8. marts 2009.

Yderligere information hos formanden for Sakgen Sømandshjem, sognepræst Per Rasmussen. tlf. 9844 4717 eller bestyrer for Skagen Sømandshjem, Søren Andersen tlf. 3070 2588.

www.skagenhjem.dk eller tilmeld dig arrangementet via Facebook her.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Sømandshjem - er også for landkrabber - 100 år !' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger