Burning Panda – Sluk lyset Danmark 28. marts

Burning Panda – Sluk lyset Danmark 28. marts

24. marts 2009 - kl. 9:01 - af

Det bliver en mørk oplevelse, når Energibyborgerne bevæger sig uden for døren lørdag den 28. marts i tidsrummet 20.30-21.30. En stor del af belysningen på veje, stier og i offentlige bygninger vil blive slukket i forbindelse med den nationale klimakampagne ’Sluk Lyset Danmark’. Se mere her: www.burningpanda.dk

Men midt i al mørket er der god grund til at se lyst og positivt på kampagnen, som er del af den verdensomspændende event ‘Earth Hour’. Allerede nu ventes det, at op mod én milliard mennesker verden over stemmer for klimaet med stikkontakten og slukker lyset i én time.

Energibyen Frederikshavn deltager i ’Sluk Lyset Danmark’ i samarbejde med Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Forsyning.
Men deltagelsen rækker ud over den ene time, eventen begrænser sig til.

– ’Sluk Lyset Danmark’ skal få os alle sammen til at bruge energien mere fornuftigt. Ikke bare en enkelt time.

Vi skal omstille hele vores måde at tænke energi på, for det er dyrt for både os selv og for klimaet, at bruge energi på ingenting, udtaler direktør i Energibyen Frederikshavn, Mikael Kau og fortsætter:

– Det er ikke livskvaliteten vi skruer ned for. Det er vores vaner. Ved at belyse mere intelligent kan vi på én gang opnå massive energibesparelser, skåne naturens ressourcer og opnå en langt mere interessant lyssætning. Vi skal bare se lyset i mørket.

Kommunale bygninger og veje mørklægges

Frederikshavn Kommune ønsker at gå foran og slukker så meget af lyset i de offentlige bygninger som muligt, ligesom Frederikshavn Forsyning skruer ned for belysningen på offentlige veje og gader. Af tekniske grunde er det alene belysningen i Frederikshavn by, der vil blive dæmpet. Hele weekenden vil gadebelysningen således være indstillet på ’nat’, hvilket svarer til 60 procent.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Burning Panda - Sluk lyset Danmark 28. marts' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger