Kongeskibet Dannebrog ligger netop nu ved Toldpier

Kongeskibet Dannebrog ligger netop nu ved Toldpier

7. april 2009 - kl. 10:14 - af

Kl. 9:30 tirsdag formiddag ankom Kongeskibet Dannebrog til Skagen, og ligger – medes disse ord skrives – ved Toldpier. Anløbet er en prøve forud for sommerens officielle anløb i forbindelse med Dragon Gold Cup 2009, der afholdes i Skagen i perioden 1. – 7. august 2009. (se mere i denne artikel)

Kongeskibet Dannebrog fik d. 1. oktober 2008 ny kommandør, Lars Rosendahl Christophersen.

Kongeskibet Dannebrog blev bygget pü OrlogsvÌrftet i København og søsat 1932, som afløser for det forrige kongeskib, Hjuldamperen Dannebrog fra 1879, der sejlede for Kong Christian 10. og Dronning Alexandrine indtil 1931. Det er tegnet af N. K. Nielsen. Kongeskibet har heddet Dannebrog siden 1912, men to forskellige skibe har delt navnet.

Foto: Den nye kommandør smilende efter anløbet til Skagen havn.

Det nuvÌrende Dannebrog blev søsat 1932. Skibet er navngivet af dronning Alexandrine i 1931 og tjener nu som officiel og privat residens for regentparret samt medlemmer af den kongelige familie, nür de er pü pü sommertogt i de hjemlige farvande, eller pü officielt besøg i udlandet.

Skibets skrog er bygget af stĂĽl i nittet konstruktion pĂĽ et tvĂŚrskibs spantesystem. Skibet har klipperstĂŚvn og elliptisk hĂŚk. Set udefra kan kongeskibet deles i to sektioner. Foran skorstenen er plads for besĂŚtningen, laster og maskine. Agter herfor er den kongelige afdeling, som indeholder Dronning Magrethe og Prins Henriks arbejdsvĂŚrelser, spisesalon, fĂŚllessalon, soverum med mere. Skibets bovspryd, (det sted hvor en galionsfigur normal befandt sig) er udsmykket med et ornament af blade med en lille krone ovenover.

Kongeskibet Dannebrog er en selvstÌndig kommando, som administreres af Dronningens Jagtkaptajn, der er medlem af Dronningens hofstab. Dannebrogs fulde besÌtning bestür af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 vÌrnepligtige, som er specielt udvalgt fra marinen. Siden 1932 har skibet tilbagelagt over 300.000 sømil og besøgt hovedparten af havnene i Danmark,Grønland og FÌrøerne og mange europÌiske og oversøiske havne..

Kongeskibet Dannebrogs ĂĽrlige sĂŚson markeres med salut fra Batteri Sixtus, der afgives, nĂĽr Regentparret om forĂĽret gĂĽr om bord pĂĽ Kongeskibet Dannebrog, og nĂĽr Regentparret i sensommeren gĂĽr fra borde.

Kongeskibet tager ogsü del i farvandsovervügning og søredningstjeneste, nür skibet er til søs.

Kilde: WikiPedia

Alle fotos kan forstørres, klik pü dem.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kongeskibet Dannebrog ligger netop nu ved Toldpier' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger