“Skagen Besat” – Skagen i 5 år under besættelsen

“Skagen Besat” – Skagen i 5 år under besættelsen

20. april 2009 - kl. 9:06 - af

Tag med på en rejse i ord, billeder, sang og musik gennem de fem forbandede år – i Tinghuset mandag den 4. maj kl. 19.30. Besættelsestiden er en central del af vores historie. Verden stod i brand, der var rationering, mørklægningsgardiner og utryghed i lange baner.

Men livet blev også levet på godt og ondt. Skagboerne rykkede sammen og fandt veje til at etablere deres egen lille private passive modstand.

Mange husker alsangen, hvor folk mødtes under åben himmel og sang og udviklede et fællesskab midt i al mismodet.

Samtidig blomstrede kreativiteten på revyscenerne, hvor bl.a. Poul Henningsens skarpe satire gjorde indtryk. Hvem husker ikke Liva Weels bevægende fortolkning af “Man binder os på mund og hånd”?
Bag nedrullede gardiner fik foragten for tyskerne frit løb i spotteviser om Hitler, Göring og Goebbels. Og hvilken jubel var det ikke, da befrielsens time indtraf?

Hans Ulrik Vadmann og Thorkild Vejen vil mandag den 4. maj – på 64-årsdagen for befrielsen – føre et talstærkt og velsyngende publikum igennem besættelsestidens sange, der går fra alsange over revyviser og smædeviser til de jublende befrielsessange ved krigens ophør.

Der vil også blive vist en stak billeder fra Skagen under besættelsen, og en række skagboer vil fortælle om, hvordan de oplevede hverdagen med den tyske besættelsesmagt i kvarteret.

Mørklægningsgardinerne vil være trukket ned, men det vil lysne i løbet af aftenen – ikke mindst når der midtvejs serveres en forfriskning.

Skagen Lokalhistoriske Forening står som arrangør af dette arrangement, hvortil der er gratis adgang. Dog bør billetter bestilles i forvejen – for der bliver garanteret fuldt hus – på tlf. 98442822. Og husk at medbringe sangstemmerne!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger