Klitkorets jubilæumskoncert bliver på Oddecentret

Klitkorets jubilæumskoncert bliver på Oddecentret

15. maj 2009 - kl. 10:58 - af

Klitkorets jubilæumsår lakker mod enden, og søndag den 17. maj kan man opleve korets jubilæumskoncert på Skagen Odde- og Naturcenter. Selve koncerten starter kl. 15.00, men dørene åbnes allerede kl. 14.00.

25 ÅR ER GÅET! Sådan lyder det i mange sølvbryllupstaler, og det kan vi nu også sige om Klitkoret. Flere af Klitkorets nuværende medlemmer har været med fra starten – ja, faktisk fra før – hvor den daværende organist i Skagen Kirke, Ivar Mæland, sammen med en flok sangglade skagboer dannede det daværende “Laurentiikoret” – det var helt tilbage i 70’erne. Derefter kom organist Freddy Samsing til i 80’erne.

I 1983 kontaktede flere af kormedlemmerne Musikskolens leder Annette Karstensen for at spørge, om der kunne dannes et nyt kor i musikskolens regi, og det blev så starten. Koret fik et navnet “Klitkoret”, og det blev afløseren for ”Laurentiikoret”.

Karen Margrethe Hatt blev leder af det nye sangkor i Skagen, og man kan sige, at koret er vokset og vokset siden. I 1992 kom en nyuddannet kordirigent til byen, Agnethe Harding og hun har indtil sidste år været leder af Klitkoret. Herefter har Tove Therp været leder af Klitkoret, og hun skal også være dirigent ved jubilæumskoncerten.

Som tidligere fortalt til AVISEN, blev sidste års hvervekampagne af nye herrestemmer en stor succes.10 nye herrestemmer blev optaget i Klitkoret, og nu er der omkring 60 sangere i Klitkoret. Det er unikt, at man i en by med Skagens størrelse har et så stort og ambisiøst sangkor – noget vi blandt andet blev bekræftet i, af de mange mennesker der hørte Klitkorets koncerter på vores store tur til Grækenland sidste år.

“At rejse er at leve” ……… og det synes vi også i Klitkoret. Vi har igennem tiderne være ude at rejse en del gange, og vi har haft fantastiske oplevelser sammen. I 1992 var vi på en tur til Tjekkoslovakiet (som det hed dengang), hvor vi mødtes med et klassisk kor. Vi har også udvekslet med et sangkor fra det nordlige Gøteborg. Vi har sunget og spillet med et bigband i København. Sidste år var vi på den uforglemmelige tur til Grækenland, som var en blanding af daglig øvning, koncerter, græsk mytologi og masser af hygge sammen. Udover disse ture afholdes også en årlig øveweekend, som mange gange er gået til Hirtshals. Fællesnævneren for alt dette er, at vi har det dejligt sammen.

Listen med Klitkorets arrangementer og koncerter er lang. Faktisk ved vi ikke, hvor vi skal begynde, men det går lige fra klassiske kirkekonceter til de mange populære gospelkoncerter, vi har afholdt i Skagen Kirke med bl.a. Etta Cameron og en lang række kendte gospelsangere. Vi har sunget ved Skagen Festivalen, vi har lavet koncerter flere gange i samarbejde med Danmarks Radio, vi har sunget ved store arrangementer i byen, vi har sunget ved bryllupper, vi har sunget ved begravelser, vi har sunget til julekoncerter og igen:-Fællesnævneren er, at vi har det dejligt sammen, og at vi er glade for at synge – uanset om det er ved nogle af de nævnte arrangementer, eller når vi mødes mandag aften til vores ugentlige koraften….

Ja, 25 år er gået – og søndag den 17. maj sætter vi punktum for de første 25 år. Vi vil sætte et hyggeligt punktum med masser af hygge og sang. Vi har de sidste måneder forberedt os til denne dag og vi vil præsentere vores bedste sange – lige fra danske viser til rock – og selvfølgelig gospel.
Udover at Klitkoret vil have hovedrollen denne dag, vil flere af de små lokale grupper,der er blevet dannet igennem årene, som en udløber fra Klitkoret, også give et par numre. Det er sanggrupper som Wienerbasserne, Frk. Jensens Sangforening og 7 Mand & Rosa. Flere af musikerne fra Musikskolen vil også deltage ved koncerten.

Selve koncerten starter kl. 15.00, men dørene åbnes allerede kl. 14.00, hvor Klitkoret vil byde på et glas vin. Vi håber i denne forbindelse, at tidligere dirigenter og kormedlemmer også kommer forbi på Oddecentret søndag eftermiddag. I det hele taget håber vi på, at mange Skagboer og andre interesserede vil deltage ved denne Jubilæumskoncert – ALLE ER MEGET VELKOMNE.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klitkorets jubilæumskoncert bliver på Oddecentret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger