Lokale elever, lærer samt forældrer hører om sundhed

Lokale elever, lærer samt forældrer hører om sundhed

5. juni 2009 - kl. 9:51 - af

Frederikshavn kommune har gennem de sidste tre år, i samarbejde med tre af kommunens folkeskoler, arbejdet med projektet ’den sunde cirkel’. Et projekt som har haft fokus på sundhed og indlæring ved helt konkret at sætte sundhed på skoleskemaet som et selvstændigt fag.

Projektet er ved at være ved vejs ende efter tre år med mange spændende tiltag og aktiviteter for mellemtrinet (4 – 6. kl.) på Munkebakken, Torslev og Aalbæk skole.

Derfor afslutter vi projektet med at inviterere alle deltagende elever, forældre og lærer til et fælles sundhedsarrangement med Peter Lund Madsen og Trylle Charlie tirsdag den 9. juni kl. 17.20 i Arena Nord, Frederikshavn.

Programmet for dagen er følgende:

  • Kl. 17.20 – 17.30 – Velkomst ved Skole- & Ungechef Arthur Corneliussen, Frederikshavn Kommune
  • Kl. 17.30 – 18.30 – Hjernen og madvaner – Hvorfor har vi altid lyst til det usunde? Ved Peter Lund Madsen, læge, dr.med. og foredragsholder.
  • Kl. 18.30 – 19.00 – Pause med sunde sandwich
  • Kl. 19.00 – 20.00 -Trylle showet “H.E.L.P.” – Healthy Eating Lifestyle Programme. Trylle Charlie, formidler budskaber om sundhed, selvværd og miljø.
  • Kl. 20.00 – 20.10 -Tak for denne gang!

Både elever og lærere udtrykker tilfredshed med projektforløbet og fortæller, at projektet har betydet, at der er kommet mere fokus på sund livsstil.

Pernille, lærer i projekt ’den sunde cirkel’:
“Vi har nu haft sundhed på skemaet på Ålbæk Skole i fem år. At vi de sidste tre år har samarbejdet med Torslev Skole og Munkebakkeskolen gennem Sund Cirkel har været en særdeles positiv oplevelse for både lærere og elever. Sundhedslærerne her på skolen har nydt godt af at kunne udveksle erfaringer med lærerne på de andre skoler, især set i forhold til at sundhed er et nyt fag på skemaet. Vi har på den måde fået nye ideer og inspiration til undervisningen.”

Cathrine, 6. klasse:
“Jeg glæder mig til at komme i skole, fordi jeg ved, man skal være aktiv. Jeg har fået øjnene op for, at jeg faktisk er en rigtig god løber, og jeg er også begyndt at løbe i min fritid. Hverdagen er blevet lettere, fordi jeg har fået mere overskud til at gøre ting, jeg ikke gad gøre før. Det er også sjovt at lave sund mad derhjemme, som man har lært at lave i skolen. Man bliver stolt over det.”

Emma, 6. klasse:
“Sundhed er sjovt, fordi man får så mange oplevelser på ture. Det er hyggeligt at være sammen med børn fra de andre skoler. Det er godt, at man kan vinde præ-mier, for så gider man godt at løbe. Jeg har lært at løbe rigtigt, og idræt er aldrig kedeligt fordi man lærer noget forskelligt og lærer nye lege.”

Claus, lærer i projekt ’den sunde cirkel’
”Eleverne på Munkebakkenskolen har været meget positive omkring Sund Cirkel.
Mange elever har oplevet, at de har fået mere energi af at dyrke motion. Eleverne er også blevet opmærksomme på, at der kan være en sammenhæng mellem kost, motion og trivsel. Derfor har vi hørt fra forældre, at eleverne har stillet spørgsmåls-tegn ved, hvad der bliver serveret i hjemmet.”

Tirsdag 9. Juni kl. 17.20 i Arena Nord, Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale elever, lærer samt forældrer hører om sundhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger