“Stafet for livet” på lørdag kl. 10:30 ved Højskolen Diget

“Stafet for livet” på lørdag kl. 10:30 ved Højskolen Diget

11. juni 2009 - kl. 9:42 - af

Hvad er Stafet For Livet? Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen. Det er en anledning til at give håb til dem, der kæmper og at mindes dem, der tabte kampen mod kræft. Det sker gennem oplysning, aktiviteter og underholdning.

Arrangementet foregår Lørdag d. 13. juni kl. 10.30 til søndag d. 14. juni kl. 10.30 – og er en holdstafet i eget tempo ved Højskolen Diget ved Skagen.

Holdaktivitet – ikke konkurrence. Stafetten består af forskellige hold på typisk 10-15 personer. Mindre kan gøre det, så længe holdet har mindst én person på banen, som går eller løber rundt på ruten i de 24 timer, Stafetten varer. Ruten er en bane rundt om pladsen ved Højskolen Diget ved Skagen. Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv indsats for at bekæmpe kræft, dels ved at ”gå/løbe sponsorpenge ind”, dels ved bare at være med til at støtte.

Fighterrunden åbner Stafetten. Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor der alene er tidligere og nuværende kræftpatienter på banen. Fighterne oplever sammenhold i den fælles kamp mod kræft og de giver andre håb og styrke til at kæmpe mod kræft.

Tænd et lys til minde eller støtte. Når mørket falder på (kl. 22) tænder vi levende lys i papirsposerne, som bliver arrangeret et sted på pladsen. På hver pose kan man skrive et navn eller en hilsen til en person, man gerne vil mindes eller støtte i kampen mod kræft. Det er en meget smuk ceremoni, der giver tid til eftertanke og giver familie og venner lejlighed til personligt at mindes.

Underholdning. På pladsen er der en scene, hvorfra der det meste af tiden vil være information, underholdning og musik, afpasset efter dagens aktiviteter.

Holdhygge på pladsen. Holdene samler sig om deres telte eller campingvogne, og hygger sig med grillen eller anden form for madforsyning. Man kan også bestille mad ved tilmelding. Nogle kan måske gå sig en længere tur i den unikke natur som supplement til døgnets oplevelser.

Hvorfor hele døgnet? Stafetten varer 24 timer for at symbolisere, at det er hårdt arbejde døgnet rundt at have kræft. Natten kan være hård at komme igennem. Man kan have lyst til at give op, men bliver ved, fordi der er en ny dag i morgen.

Hvordan kan du være med? Først og fremmest kan du være med til at stille hold og deltage. Og du kan være med til at købe/sælge lysposer for arrangementet. Det bidrager væsentligt til økonomien.

Hvad koster det? Hvad koster det? Det koster pr. person som holddeltager 100 kr., 50 kr. for børn 7-14 år – op til 6 år gratis – familiepris 250 kr. Nogle hold laver desuden aftaler med venner og firmaer om at yde x antal kr. pr. gået/løbet runde. Runden er ca. 800 m. Man starter i samlet hold, men går herefter på skift døgnet igennem efter behag.

Poserne, som er blanke og hvide koster 50 kr. pr. stk. incl. 2 fyrfadslys. Inden de tændes, lægges et lag sand i bunden. Herefter vil de brænde i ca. 8 timer.

Mad. Man medbringer selv mad – eller mad kan købes mod bestilling ved tilmelding. Drikkevarer kan købes på pladsen.

Kontaktadresser. Du kan tilmelde hold, tænde et lys eller søge yderligere oplysninger på nettet her: www.stafetforlivet.dk

24 timers program:

10:30 Stafetten åbnes ved borgmester Erik Sørensen. Fighteren Anders Steffensen fra Proof of Life, sætter stafetten igang, med Musikkorps Sæby i front.
11:00 Musikkorps Sæby, koncert foran scenen.
13:30 Volstrup harmonikaorkester på scenen.
14:00 Familien Holm underholder i Fighterteltet.
14:30 Workshop med musikpædagog Mette Rømer, En rejse til Kræftland.
16:00 Knud Erik Thrane og Tina Siel på scenen.
18:00 Astrid Hartvig og Frank Hejslet underholder fra scenen.
21:30 Serenadekoncert som optakt til lysfesten. Organist Søren Rasmussen og trompetist Frank Hejslet – fra scenen.
22:00 Lysceremoni – til minde og støtte22:20 Stille musik fra scenen
24:00 Cd musik fra scenen
06:30 Rockmusik
08:15 Morgensang og morgengymnastik med Astrid.
09:30 Opildning til stafetterne, sidste time indledes.
10:30 Afslutning ved Kræftens bekæmpelse, gevinster ogsponsorrater oplæses.

På pladsen vil der være: Hoppe Borg, aktiviteter ved spejderne, vikingespil, rundbold, sækkevæddeløb og meget mere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger