48 børn fra Julemærke- hjemmet kommer til Skagen

48 børn fra Julemærke- hjemmet kommer til Skagen

19. juni 2009 - kl. 7:56 - af

Alle børnene fra Julemærkehjemmet i Hobro skal nu på en ”luksustur” til Skagen. Uanset hvor de skal på besøg i Skagen, står alle døre åbne, og børnene bliver modtaget på den allerbedste måde.

Henover sommeren 2008 blev der i tv-programmet Parasollen indsamlet ikke mindre end 1.7 millioner kroner til børnene på Julemærkehjemmet.

Flere personer og virksomheder i Skagen donerede sidste sommer flere gaver til den store indsamling. Tv-værten Morgens Jørgensen fra tv-programmet ”Mogens kom forbi” var i Skagen midt i juli måned for at modtage Skagens gaver til indsamlingen, og ved dette besøg var vi i en række virksomheder, som havde talt om sammen at tilbyde os som storsponsor og vi blev derfor udvalgt til at deltage i det direkte tv-program den 15. august 2008.

Den store gave fra Skagen blev på ikke mindre end kr. 35.000,00 !!!!

Gaven fra Skagen var i modsætning til mange andre gaver til Julemærkehjemmet meget speciel, da vores gave var en gave direkte til børnene – nemlig en miniferie i Skagen og med garanti en oplevelse for livet til børnene. De skal opleve mange af Skagens herligheder, uden at det koster dem en krone. Man kan næsten gå så langt som at sige, at det eneste problem er, at de ikke har tid nok i Skagen, selvom de skal være her i 3 dage.

De sidste dage har flere virksomheder meldt sig på banen, og det er med glæde, at vi nu kan fortælle, at vi i Skagen lægger yderligere kr. 5.000,00 oveni. Det betyder faktisk, at vi nu kan overrække en gave til Julemærkehjemmet på kr. 40.000,00. Det er Skagens Museum og Iscaféen der nu også har ønsket at deltage i projektet. Herudover har Musikskolen tilbudt en sjov musikaften.

Julemærkehjemmet som ligger i Østerskoven ved Hobro og er et hjem for børn med trivselsproblemer. Her lærer børnene at leve et liv med sund kost, nærvær og masse af motion sammen med andre børn, som er i samme båd. Julemærkehjemmet kommer til Skagen med 48 børn fra den 24. juni, og fra det sekund børnene sætter fødderne på perronen, vil der være fuldt fart på.

Programmet vil være finansieret af alle de deltagende virksomheder i Skagen. Julemærkehjemmet skal bo og spise på Danhostel Skagen Vandrerhjem i 3 dage.

Det første programpunkt er afhentning af cykler hos ”Cykel-Ole”, som stiller cykler til rådigheder under hele opholdet. Den første cykeltur er til Grenen, hvor Sandormen har lovet den traditionelle tur helt ud til spidsen. Så cykler børnene videre til Skawbowling, som sørger for, at der kan bowles og spilles minigolf i et par .
Om aftenen skal der synges og spilles til den store guldmedalje.

Næste dag fortsætter dette fantastiske program, og cykelturens første stop er ved Skagens Bamsemuseum, som også byder på en ”sund is” i Iscaféen. Nu har Skagens Museum så tilbudt at tage imod Julemærkebørnene til en sær-omvisning, og museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen byder selv Julemærkehjemmet velkommen.

Efter museumsbesøget får børnene et par velfortjente ”fritimer”, som sikkert skal bruges i Skagens butikker. Der er faktisk en historie til disse ”fritimer”, da det var planen, at Le Mans- og racerkører Tom Kristensen har måttet melde afbud til at deltage i torsdagens eftermiddagsprogram. Vi mødte Tom Kristensen ved det direkte tv-program sidste sommer, da han også deltog, som en af de store sponsorer. Her talte vi om, at Tom Kristensen måske kunne mødes med børnene her i Skagen, hvis Tom Kristensen alligevel var i sit hus i Skagen i disse dage. På grund af deltagelse i et nyt racerløb i syd-Europa, måtte Tom igår melde afbud, da han var på vej ned igennem Tyskland. Selvfølgelig meget ærgerligt for børnene, som gerne ville have mødt den berømte racerkører, men må de nøjes med den meget personlige hilsen, som vi skal overbringe børnene.

Om aftenen byder Skagen Kultur- og Fritidscenter på en tur i svømmehallen.

Næste morgen kører børnene hjem med toget igen.

Hvor er det flot, at erhvervslivet i Skagen kan stå skulder-ved-skulder og give julemærkebørnene en så fantastisk gave. Som Tom Kristensen sagde forleden, vil en indsats for netop sådanne børn kunne give resultat – og gøre en forskel.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '48 børn fra Julemærke- hjemmet kommer til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger