“Den amerikanske sømand” nu udgivet på fransk

“Den amerikanske sømand” nu udgivet på fransk

25. juni 2009 - kl. 7:03 - af

I pinsen var forfatteren Karsten Lund i Saint-Malo i Frankrig for at modtage en pris for bogen, der er oversat til fransk og hedder Le Marin Americain. Den er udkommet på forlaget Gaïa som har specialiseret sig i nordisk litteratur, og den vandt prisen i en kategori der hedder Gens de Mer – havets folk.

Bogen handler om udviklingen i Skagen gennem hundrede år.

Festivallen er Frankrigs næststørste og havde 20 års fødselsdag i år. Festivallen hedder Etonnants Voyageurs og slog publikumsrekord netop i år med mange tusinde gæster – og så i badevejr.

Karsten Lund fortæller at prisen vel også smittede lidt af på interessen – efter overrækkelsen og den efterfølgende panelsnak sad jeg faktisk og signerede bøger på en stand på den store bogmesse, til franskmænd som gerne vil læse om Skagensfiskerne for hundrede år siden og udviklingen i Skagen By og i fiskeriet gennem hele århundredet.

Det var sjovt! Jeg fik det klare indtryk at folk i Bretagne helt klart har et fællesskab med Nordjylland og synes det er spændende at læse om fiskerne helt ude på spidsen. Der er mange fællestræk – hav og havn, skibe og fiskeri, forbindelsen til England samt store badehoteller og fine folk og kunstnere i mindst lige så mange år som i Skagen.

En af juryens medlemmer fortalte mig faktisk at hun agter at besøge Skagen efter at have læst bogen.

Det var en enig jury der uddelte prisen, og med den store ære, som det er for mig at udkomme i Frankrig, følger tre tusind euro. Det kommer åbenbart i stimer. Jeg er også blevet inviteret til en festival i byen Caen i Normandiet til november med samme emne – slutter Karsten Lund.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger