Tinghuset: En aften om Sct.Laurentii Vej

Tinghuset: En aften om Sct.Laurentii Vej

30. juni 2009 - kl. 7:22 - af

Hvor l√• √ėsterby Farvehandel og Fjerdingstads s√łlvsmedie? Den slags sp√łrgsm√•l kan udl√łse en vild og heftig diskussion om butikkers placering i tid og rum n√•r skagboer samles ved¬†kaffebordet.

Skagen har jo forandret sig Рsom alle gode byer skal Рnye boligkvarterer skyder bestandig op, selv om folketallet daler. Facaderne på hovedgaden Sct. Laurentii Vej ændres hyppigt Рstrækningen er som en levende organisme. Nye ejere kommer til, bygninger forandres og butikker renoveres.
Set over en længere periode er forandringerne ganske voldsomme, og det er faktisk særdeles indviklet at få styr på, hvad der har været gennem tiderne på hovedgadens mange matrikler.

Fra starten var Sct. Laurentii Vej en sk√łnsom blanding af beboelse og butiksliv med velproportionerede huse pyntet med elegante kviste. Mange i smukke, r√łde sten, enkelte gul- eller hvidkalkede.
Nu er husene blevet pumpet op med en ekstra etage og de sm√• kviste er nogle steder erstattet af monstr√łse udbygninger. Alt i den bedste mening, men m√•ske ikke altid lige heldigt i udf√łrelsen.

Skagen Lokalhistoriske Forening har v√¶ret i Tinghusets billedarkiv og kigget p√• fotografier fra str√¶kningen mellem Mindest√łtten og Bilholdepladsen, sidstn√¶vnte ogs√• kendt af et mindretal som Viggo Hansens Plads.
På onsdag den 8. juli kl. 20 kan man i Tinghuset få lov at kigge med, når der bladres i fotografialbummet.
Man kan m√łde barber West, k√łbmand Iversen, skr√¶dder S√łrensen, hotelejer √ėstergaard, postmester Fryd, cykelhandler Thomsen, skomager Olesen og mange andre h√¶dersm√¶nd og -kvinder, der har haft deres virke p√• denne del af hovedgaden.

Publikum får lejlighed til at give deres besyv med, så det bliver garanteret en aften med mange fiffige bemærkninger fra sidelinien.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tinghuset: En aften om Sct.Laurentii Vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger