Venstre vil ha´ ”Kvinder til tops” i Fr.havn Kommune.

Venstre vil ha´ ”Kvinder til tops” i Fr.havn Kommune.

16. september 2009 - kl. 0:30 - af

Kun godt hver fjerde kommunalbestyrelsesmedlem er kvinde og blot 7 ud af vores 98 borgmestre er kvinder. Det er et tal der ikke rigtig rykker sig, og det er ikke godt nok i Danmark i år 2009.

Foto: Elin Hovedskov & Pia Karlsen

Kvinderådet har udnævnt lørdag den 7. november til dagen, hvor landets kvindelige kandidater under mottoet ”Kvinder til tops” markerer sig på tværs af partifarve. Det er vigtigt for lokaldemokratiet, at kvinders meninger og erfaringer kommer langt mere i spil i det kommunalpolitiske Danmark.
Ved regionsrådsvalget i 2005 blev der kun valgt 29,3 % kvinder af de samlede opstillede kandidater. Til sammenligning blev der til Region Hovedstaden valgt 43,9 % kvinder. Ved kommunalvalget i Frederikshavn Kommune i 2005 var der opstillet 40 kvinder (hvilket svarer til 25 % af de opstillede). Efter valget var 19,4 % af de valgte kandidater, kvinder.
På denne baggrund har Elin Hovedskov, Frederikshavn og Pia Karlsen, Skagen (begge venstrekandidater til det kommende kommunalvalg) taget initiativ til at kontakte de øvrige opstillede kvindelige kandidater såvel i Venstre som i de øvrige politiske partier i kommunen.
Vores ønske er, at vi, efter første kontakt får dannet et fundament for et tværpolitisk samarbejde, som vil resulterer i, at kommunalvalget 2009 bliver det valg, hvor kvinders procentuelle andel i byrådet vil stige markant efter 20 års stagnation.
Venstre kan og vil signalere, at venstrefløjen ikke har patent på at gøre det rigtige for ligestilling – Venstre kan gøre det endnu bedre….slutter de 2 kandidater.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre vil ha´ ”Kvinder til tops” i Fr.havn Kommune.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger