Ordet er frit: Kan vi være det bekendt ?

Ordet er frit: Kan vi være det bekendt ?

26. september 2009 - kl. 0:26 - af

Da jeg læste avisen søndag 20. september og så, at der i Socialudvalgets besparelseskatalog er lagt op til, at Tema Team skal lukke, fik jeg helt ondt i sjælen. Hvordan kan man sige, at et Socialt tilbud skal være rentabelt og vise effektivitet? I forhold til hvad?
Hvis det er i forhold til mål/aftaler der er indgået med Tema Team forstår jeg ikke noget, da der er blevet aflagt tilsynsbesøg for at påse, at mål/aftaler bliver overholdt. Som grundlag for vurderingerne og konklusionerne ved tilsynsbesøgene blev Service- og Retssikkerhedslovens bestemmelser og vejledninger brugt for netop at belyse at mål/aftaler er blevet overholdt.

Vi har, som borgere et medansvar for, at der tages hånd om de mennesker der lever på kanten af samfundet med misbrug, hjemløshed og psykisk lidelser. Det handler om mennesker, som ikke har andre steder, at gå hen for, at få et ordentligt måltid mad, bad, omsorg, støtte og vejledning. Vi har, som samfund en forpligtelse til, at hjælpe de mennesker, som har det svært. Ydermere læser jeg, at der blev fyret 4 personer i det psykiatriske støttecenter i Frederikshavn, hvoraf 2 er blevet genansat efter megen debat.

Hvorfor skal der altid vælges besparelser der, hvor der mødes mindst modstand og hvor det gør mest ondt! Det er i direkte modstrid med de målsætninger og det menneskesyn, der de sidste 10 år er blevet fremherskende på hele det Sociale område, hvor det drejer sig om anerkendelse af og respekt for den enkelte, og om at møde mennesket, hvor det er.

Er der lige kår for alle, eller prioriterer man de ressourcestærke borgere højest og er det på bekostning af de ressourcesvage brugere? Er brugere overhovedet borgere?
Disse spørgsmål stiller jeg fordi jeg kan læse, at man med den ene hånd vil spare på udgifterne til de svage, og samtidig giver man med den anden …..32 mil.kr til et flot Kulturhus i Skagen alene til anlæg, og i årene som kommer 4,7 mil. Kr. til drift årligt.
Hvad kunne den mængde penge ikke gøre for de svageste i vores kommune?

Er det ikke for nemt at bruge pengene til de stærkeste og spare på de svageste i Kommunen?
Denne gruppe i vores samfund fortjener og har brug for at blive hørt og set. Hvilke ønsker og håb har de. Der skal skabes plads for direkte samtale mellem politikere og de ressourcesvage brugere og værestederne og der bør være vilje og råd til disse tilbud i et velfærdssamfund som vores. Vi kan ikke være bekendt at lukke for et godt tilbud og sende brugerne hjem eller sætte dem tilbage på de torvepladser vi havde så travlt med, at få dem væk fra.

Vil vi bare gemme og glemme alt det slemme?

Pia Lisa Knudsen
Plantagevej 2
9982 Ålbæk

2 kommentarer til “Ordet er frit: Kan vi være det bekendt ?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Ordet er frit: Kan vi være det bekendt ?”

  • Pia Lisa Knudsen

    Jo det bør det Lene, hvis der ikke er økonomi til det. Jeg er helt klart enig i, at vi selvfølgelig skal bruge penge på kultur. Jeg ville også gerne se et kulturhus i Skagen, men vi kan ikke bruge penge på sådant et projekt i en tid med så dårlig økonomi og besparelser der kan komme til, at få store konsekvenser for de svageste i vores kommune.

    Pia Lisa Knudsen

  • Godt brølt løve og på tide at der bliver taget hul på debatten om hvor de største besparelser altid ligger, nemlig hos de svageste, de hvis trivlsel ligger i politikernes hule hånd. Vi kan ikke være det bekendt, vi skal bare huske at det er regereingens politik der nu for alvor slår igennem og kun kan håbe på at der kommer et regerings-skifte til næste folketingsvalg.
    Det med at udgifterne til at kulturhuset kunne bruges bedre i andre sammenhænge kan jeg dog ikke tilslutte mig, det er for mig at se umuligt at leve i et samfund uden at kulturen har en høj prioritet og det ene bør ikke udelukke det andet.

    Lene Marie Pedersen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Kan vi være det bekendt ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger