Læserbrev: Morgen rundstykker af en god kvalitet

Læserbrev: Morgen rundstykker af en god kvalitet

1. oktober 2009 - kl. 0:17 - af

Hvor mange hak i tuden, mon jeg får nu. Vi har nogle bagere i Skagen, dem har vi haft i mange år – kvaliteten er svingende – i hvert fald, når man taler om rundstykker.  De har mange forskellige slags rundstykker i navn, men de smager ens, de kan i hvert fald ikke serveres udendørs, ved den mindste vind blæser de af tallerkenen, så de har også et vægtproblem.

Prisen fejler ikke noget, min hustru brokkede sig meget, da jeg forleden kom hjem med nogle af disse luftboller og spurgte om, hvad jeg havde givet for dem, da jeg gav prisen for de to guldklumper, sagde hun, der kunne jeg have lavet tyve hveder i en vægtklasse der ikke ville blæse af tallerkenen.

Jeg har også prøvet at købe halvfabrikata i vore Supermarkeder – de er væsentlig billigere end hos vore lokale bagere, men det er lidt trist, at komme hjem med nogle dybfrosne rundstykker.

Vi har også en tankstation i Skagen, der har varme rundstykker fra morgenstunden. De har nok været dybfrosne på et tidspunkt, men de smagte godt, når der var kommer lidt smør på, for at lime pålægget fast. Prisen var prisværdig og de blæste ikke af tallerkenen.

Kære bagere. Jeres fag har eksisteret i mange år og har altid været et godt fag og en nødvendighed for folket – lev dog op til gamle traditioner, prøv at lave noget brød der kan spises og ikke sende, maskin lavede rundstykker ud, der blæser af tallerkenen, til alt for høje priser.

Mange hilsner
Paul Wenzel

9 kommentarer til “Læserbrev: Morgen rundstykker af en god kvalitet” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

9 kommentarer til “Læserbrev: Morgen rundstykker af en god kvalitet”

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Kære Paul

  Nu sidder jeg jo og kan se alle kommentarer der kommer ind og skal bedømme dem om de skal online. Og når der så er en der brokker sig over en, for mange, ligegyldig ting, så kommer der altså fuldstændig tåbelige kommentarer ind, f.eks i dette tilfælde, hvor en læser gerne ville brokke sig over at ekspedienten havde givet ham et forkert rundstykke med hjem !!! og så må man vist sige at “debatten” køre af sporet.

  Det skal lige siges at sådanne kommentarer altid er anonyme.

  Så jeg tager chancen for at avisen bliver en tandløs kælling, og som skrevet i min tidligere kommentar, vil der blive strammet op på det seriøse i de indlæg der kommer ind.

  Med Venlig Hilsen
  Michael Egelund (redaktør)

 • Tak Robin. Godt Michael.
  Vh. Lene Marie

 • Mudderkastning var det sandelig ikke ment som, men jeg kan næsten mærke, selv om det ikke er meningen, at en læser ønsker, om ikke censur, men et pres på en redaktør der havde tanken om, ikke at bruge mit lidt ironiske frie ord.
  Jeg er stadig en lykkelig mand og glad trods det store arrangement i København.
  Men fortsæt med presset på redaktøren om ikke at bringe nogle indlæg der kan generer nogen, så kan han godt lukke avisen. Så er avisen kun en tandløs kælling.
  Med venlig hilsen
  Paul

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Hej Robin

  Jeg overvejede også meget om jeg skulle sætte læserbrevet på, men jeg gjorde det i håb om at der ville komme mange kommentarer fra læsere der synes at vores lokale bagere laver rigtig godt brød. (se dette læserbrev om noget lignende: https://www.skagensavis.dk/?p=7426 ) .

  Du har ret i at skagensavis ikke skal være et sted for mudderkastning,og jeg tager selvfølgelig din kritik til mig, og der vil endnu engang blive strammet op.

  Med venlig hilsen
  Michael Egelund (redaktør)

 • I forbindelse med det store arrangement i København disse dage bliver der talt meget om at Danskerme er verdens lykkeligste folk. Det begynder jeg så småt at forstå.Vores største bekymring er åbenbart morgenbrød……
  Helt ærligt……..
  Jeg er utroligt glad for Skagens avis.dk som for længe siden er lagt ind som startside men hvis den skal til at være et forum for mudderkastning for de mest utrolige ting ved jeg ærlig talt ikke.
  Jeg håber at redaktøren uden at det må opfattes som censur vil bringe avisen tilbage til det den oprindeligt var.
  Jeg kommer da også en sjælden gang uden for byen og mener stadigt(ligesom børnene når de kommer hjem på ferie) at vi har noget rgtigt godt brød hos vore lokale bagere.
  Jeg trøster mig dog med at hvis bagerbrød er de problemer vi har.så er det dog til at overskue.
  Med venlig hilsen
  Robin Thomsen

 • Hej Paul, Mette og Jacob,
  Jeg troede faktisk at der i Skagen var en konkurrance blandt bagerne, om hvem der kan fremstille det mest smagsløse morgenbrød, og jeg ser ingen vindere, alle er lige dårlige.

  Når jeg og min familie er i Skagen udenfor sommersæsonen køber vi morgenbrød på tankstationerne, der er kvalitet og smag langt bedre og priserne er nogenlunde dem samme som hos bagerne.

  Når vi om sommeren er i Skagen køber vi morgenbrød på Ruth’s Hotel, hvor det morgenbrød der er hjemmelaver (fx. MiniBaguette) smager “himmelsk”, og selvfølgelig er lidtr dyrere, men kvalitet koster jo som bekebndt penge – og man får hvad man betaler for.

  Torben Just
  Turist i Gammel Skagen i mere end 30 år

 • Kære Mette

  Selv så en gammel pige som dig, er du ikke gammel nok til at kunne huske dengang bageren brugte lidt smør i sine rundstykker, det hjalp på smag og kvalitet. Jeg er helt fra 1945.
  Men det er ikke mange år siden, at vore bagere i Skagen også kunne lave rundstykker, der smagte af noget, men når succesen gik dem til hovedet, blev kvaliteten forringet og fortjensten øget. Et/en rundstykke har passeret de 5 kroner så godt og vel.
  Jeg håber kun, at vore bagere i Skagen vil ta sig lidt sammen og bage noget brød, de kan være bekendt, prisen er for så vidt underordnet.
  Paul

 • Hak i tuden får du nok ikke, for fra Gedser til Skagen, oplever vi alle det du gør. Bagere landet over bruger det færdiglavede mix der kommer i store pumpebiler og så tilsætter de vand og varme. Og prisen er vel lige omkring 4,- kr. per styk?
  Sådan er det bare kan man lakonisk sige og vil man ikke betale for den kvalitet, så må man jo gå andre veje.

 • Hmmm…måske husker jeg forkert (det er der en chance for siden jeg er SÅ gammel at jeg er født i 1966), men rundstykker har i min verden altid været nogle temmelig store, meget luftige og fuldstændig næringsløse hvide timgester med sprød skorpe – og det kan jeg lide dem for.
  Ellers spiser jeg havregrød og smoothie til morgenmad, men en gang i mellem skal jeg have mit rundstykke fix.
  Jeg oplever kvaliteten hos bagerne som god, jeg vil dog sige at størrelsen har forandret sig og rundstykkerne er slet ikke så store længere (som de var for bare 5 år siden).
  Men det er jo også en måde at tjene mere på i stil med McDonalds (da McFeast blev lanceret i 1983 var den så stor at man måtte holde den med to hænder og den var fyldt med frisk salat og tomat).
  Jeg er enig med dig i, at rundstykker er horribelt dyre, især når man tænker på hvor lidt næring der er i, men de er dog stadig at foretrække frem for benzintank- og fryse-rundstykker 🙂

  Mette Andersen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Morgen rundstykker af en god kvalitet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger