Introduktion til havkajak i svømmehallen blev en succes

Introduktion til havkajak i svømmehallen blev en succes

29. december 2009 - kl. 15:37 - af

Søndag den 13. december om formiddagen afholdt Skagen Havkajakklub sit første introduktionsarrangement til havkajaksejlads i Skagenhallens Svømmehal. Arrangementet havde vÌret annonceret i pressen og henvendte sig til personer, som havde lyst til at prøve at sejle havkajak under kontrollerede forhold. Inden arrangementet var indkøbt 5 nye klubkajakker, som fik deres jomfrusejlads i svømmehallen med primÌrt begyndere ombord. Det viste sig under hele arrangementet, at de nyindkøbte klubkajakker levede op til de krav, som klubben havde opstillet for en god klubkajak.
Der var tilmeldt 13 personer til arrangementet, men der mødte 15 personer op i løbet af søndag formiddag, De fik hver isÌr en kort instruktion i, hvordan man indstiller fodstøtterne, sü kajakken passer til en og blev herefter undervist i, hvordan man holder pü en pagaj og hvordan man anvender den til forskellige ro- og styretag.
Herefter var der mulighed for at prøve kajaksejlads i praksis. Der blev stille og roligt sejlet rund i bassinet, og det viste sig ret hurtigt, at de stabile klubkajakker gav sü megen tryghed pü vandet, at rotag snart føltes naturligt, og det at vende og dreje bare blev en selvfølge.
Samtlige deltagere prøvede at vÌlte med vilje for at opdage, hvor let det er at komme ud af kajakken, hvis man vÌlter. Derefter skulle de prøve at tømme kajakken for vand og komme op i den igen. De fleste skulle naturligvis have hjÌlp til dette, men en enkelt kunne selv komme op igen uden hjÌlp, hvilket er utroligt godt güet pü førstedagen. Vi havde sügar en enkelt, som prÌsterede at stü op i kajakken, sü man mü sige, at vores klubkajakker er stabile.
Efter turen i bassinet blev der informeret om klubbens sikkerhedsregler for havkajaksejlads, samt om klub-ben, dens aktiviteter og vores fremtidsplaner.
Reaktionerne fra deltagerne var helt igennem positive, og alle gav udtryk for, at de ville melde sig ind i klub-ben. Enkelte kunne ikke vente, og meldte sig ind allerede inden de forlod svømmehallen.
”Det er utroligt, så hurtigt kajakken kommer op i fart – bare en skam, at bassinet ikke er længere”, udtaler flere af deltagerne samstemmende. ”Det må være fantastisk at ro havkajak ude på havet, hvor der er masser af plads”. Men det er heller ikke uden grund, at havkajakken har fået tilnavnet ”havets racercykel”.
Der er planer om at gentage arrangementet i det nye ür, sü hvis du er interesseret i at prøve at sejle havkajak og gøre dine første forsøg under kontrollerede forhold, kan du allerede nu ringe til Thorkild Lind pü tlf. 21 70 24 76 og blive skrevet op til det nÌste arrangement. Du vil sü blive kontaktet, nür vi har fastsat en dato.

klik pü billederne for at forstørre og lÌse billedtekst

  

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Introduktion til havkajak i svømmehallen blev en succes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger