Jagten er gået ind på de fantastiske trafikanter

Jagten er gået ind på de fantastiske trafikanter

18. januar 2010 - kl. 8:44 - af

Frederikshavn Kommune bakker op om Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg nye trafiksikkerhedskampagne, der i disse dage sætter fokus på alle de mennesker, der hver dag gør gode, hensynsfulde og fornuftige ting i trafikken. Oftest er det de ulykkelige hændelser på de danske veje, der får den store opmærksomhed. Nu er det så blevet tid til at give alle de fantastiske trafikanter et klap på skulderen, for de positive ting, de gør i trafikken. Vi efterlyser derfor landsdelens mest fantastiske trafikant. Det sker bl.a. på Facebook-siden ”Fair Play i trafikken” og blogsitet www.fairplaytrafik.dk.
Det hænder altså ind imellem – der er en der holder tilbage for os i trafikken, en der ikke dytter i de første sekunder, vi er faldet i staver mens den grønne pil lyser os op i hovedet, eller bare en der giver et smil lige der midt i myldretiden, og sender humøret flere grader op. De gode viljer i trafikken er hver dag med til at modvirke, at dårlig stemning breder sig og måske ender i at forårsage endnu en trafikulykke.
Kampagnen ”Fair Play i trafikken” tager udgangspunkt i de alt for mange ulykker, der sker hvor cyklister og fodgængere bliver påkørt af biler eller varebiler. I perioden 2004-2008 er 24 cyklister blevet dræbt, 269 er kommet alvorligt til skade og 319 er kommet let til skade i den nordjyske trafik. De tilsvarende tal for fodgængere er, at 30 er blevet dræbt, 174 er kommet alvorligt til skade og 153 er kommet let til skade i trafikken.
I omkring 80 % af ulykkerne bliver fodgængerne og cyklisterne påkørt af person- og varebiler. Med vores deltagelse i kampagnen ”Fair Play i trafikken” vil Frederikshavn Kommune derfor gerne opfordre til, at vi styrker og plejer de regler – såvel skrevne som uskrevne – vi gør brug af, når vi tager hensyn til hinanden i trafikken. Begrebet Fair Play handler om at respektere andre trafikanter og vise hensyn i trafikken, for vores
færden derude er et samspil mellem mange former for trafikanter, og der skulle gerne være plads til alle, hvad enten vi kører i bil på cykel eller går.

Kampagnen der er den første af to kører denne måned ud.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jagten er gået ind på de fantastiske trafikanter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger